Hlavní obsah

Plzeň přetlačila Spartu, Chomutov si upevnil první místo. V Hradci slavili hattrick

Aktualizováno

Páté kolo hokejové Tipsport extraligy je minulostí. Vítkovice porazily Pardubice 4:2 a Jihlava hráče ze Zlína 3:2. O půl hodiny později padlo první buly mezi Plzní a Spartou, domácí vyhráli 4:3. Hradec Králové přehrál Třinec 3:1 a Brno padlo s Chomutovem 2:3 po nájezdech, hosté si upevnili první místo v tabulce. Litvínov padl s Olomoucí 0:3. Liberec s Mladou Boleslaví dohrají 5. kolo 19. září.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Situace před brankou Miroslava Svobody z Plzně (vpravo) v utkání se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Boj o odlepení od spodních pater, to byl duel Jihlavy a Zlína. Ani jeden tým nevyhrál do pátého kola za plný počet bodů. Navíc hosté vstřelili nejméně branek ze všech týmů - čtyři! Po utkání v Jihlavě se statistiky přepisovaly. Jihlava vyhrála za tři body, když ještě v polovině třetí třetiny prohrávala 0:2, nakonec zvítězila 3:2.

Vítkovice bojovaly o body s Pardubicemi, kterým se nedaří. Největší trable mají s produktivitou. Před duelem ve čtyřech zápasech vstřelily jen sedm gólů. O moc si nepolepšily, prohrály 2:4, když se za hosty prosadil na konci první třetiny Tomášek a v poslední minutě utkání Treille.

Bitva Plzně se Spartou má vždy svoji sílu. Indiáni jsou při střelecké chuti, to potvrdili i v nedělním kole, když porazili rivala 4:3. Domácí vedli 2:0, ale hosté dokázali během dvou minut druhé části srovnat. Jenže domácí jsou v sezóně zatím produktivní. Další dvě trefy přidali Mertl a Gulaš. Přišlo ale drama, v 60. minutě snížil na 3:4 Pech. Tím ale bylo gólům konec a tři body si připsali do tabulky domácí.

Sedmý Litvínov a dvanáctá Olomouc. Takové měly oba týmy pozice před duelem. Výsledkově nakonec šlo o jasný zápas. Hosté stříleli góly v přesilovce, v oslabení. Olomouc si odvezla tři body za vítězství 3:0.

Hradec Králové přivítal před svými fanoušky Třinec. A začal rozpačitě, prohrával. Jenže za domácí si vzal střeleckou hůl Köhler, který si připsal hattrick a domácí vyhráli 3:1.

Brno je úřadujícím mistrem a bylo třetí v tabulce, Chomutov byl na čele. Taky byly rozloženy karty před prvním vhazováním. Po šedesáti minutách všichni hráči věděli, že se bude hrát dále. Po třech dvaceminutovkách byl stav 2:2.To samé po prodloužení. Až v nájezdech rozhodl Poletín a Chomutov si upevnil první místo v tabulce.

Hokejová extraliga - 5. kolo
Vítkovice - Pardubice 4:2
Branky: 15., 60. Tybor, 25. Hrbas, 46. D Květoň - 19. Tomášek, 60. Treille
Jihlava - Zlín 3:2
Branky:  48. Čachotský, 56. F. Seman, 59. Anděl - 6. Okál, 27. J. Ondráček
Plzeň - Sparta 4:3
Branky: 6. Kratěna, 15. Kodýtek, 34. Mertl, 48. Gulaš - 22. Černoch, 24. Reichenberg, 60. Pech
Hradec Králové - Třinec 3:1
Branky: 28., 44., 45. Köhler - 7. M.Růžička
Brno - Chomutov 2:3 SN
Branky: 6. Mallet, 52. Zaťovič  - 21. Sklenář, 34. Huml, rozh. náj. Poletín
Litvínov - Olomouc 0:3
Branky: 10. Škůrek, 38. Ondrušek, 47. Skladaný
19.9. Liberec - Mladá Boleslav

Reklama