Hlavní obsah

Semkli jsme se a drží nás Laco, je spokojený chomutovský Valach

Brno

Hokejisté Chomutova nenašli přemožitele ani na ledě mistrovské Komety. Dosavadní lídr extraligy si v Brně upevnil vedoucí příčku tabulky výhrou 3:2 po samostatných nájezdech.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Radost chomutovských hráčů z gólu v Brně.

Článek

„Je to obrovská paráda, jak se nám zatím daří. Asi nikdo nečekal, že v úvodních pěti zápasech ztratíme pouze dva bodíky. Semkli jsme se a vzadu nás drží skvělý brankář Laco. Dokud to půjde, chceme dál pravidelně bodovat," usmívá se obránce Pirátů Juraj Valach, který v Kometě v minulosti působil. „Nijak prestižně už vzájemná utkání nevnímám. Do Brna se ale vždycky hrozně moc těším, protože na stadiónu je pokaždé skvělá atmosféra. A nebudu tajit, že si vítězství strašně moc považuju," prozrazuje.

Chomutov jako první tým v novém extraligovém ročníku nedovolil, aby si útočník Komety Erat připsal aspoň jeden kanadský bod. „To nás samozřejmě těší, že jsme ho eliminovali. Martin je velezkušeným hokejistou, ale ani on není stroj, aby bodoval úplně pokaždé," říká Valach na adresu ostříleného forvarda.

Chomutovský asistent Jan Šťastný si cení, že se jeho tým ubránil v prodloužení v dvouminutovém oslabení. „Kluci to odbojovali, ukázali týmový charakter. A Laco teď má neskutečnou fazónu. Vést extraligu je strašně příjemné, avšak zůstáváme oběma nohama na zemi. Favority na titul jsou jiná mužstva," tvrdí.

Obrovská obětavost

Zatímco venku jsou Brňané dosud stoprocentní, před svými fandy se jim ani napotřetí nepovedlo bodovat naplno. Pokazili tak gólmanovi Čiliakovi oslavu jubilejního dvoustého střetnutí v nejvyšší soutěži. „Dobře víme, že doma to zatím není ideální. Bohužel jsme nezopakovali výborný výkon z předchozího duelu ve Zlíně," lituje útočník Komety Lukáš Nahodil. „Chomutov nás ničím nepřekvapil, přesto jsme přišli o dva body. Místo, abychom na něj vletěli a nastříleli mu hned zkraje dva či tři góly, tak jsme zase dotahovali. Musíme se z toho poučit," plánuje.

Brněnský asistent Petr Haken uznává, že Severočeši byli urputnějším týmem. „Vynikali obrovskou obětavostí, my jsme hrozně těžko dobývali jejich obranu. Aspoň to vyrovnání v závěru základní hrací doby jsme si ale rozhodně zasloužili. Škoda pak naší nevyužité přesilovky v prodloužení," mrzí ho.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice