Hlavní obsah

Liberec - Ml. Boleslav 3:1Bílí Tygři opět doma nezaváhali. Boleslav v Liberci ani po sedmi letech nevyhrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Bulíř 1 : 0
41. Jánošík 2 : 0
50. Jelínek 3 : 0
59. Žejdl 3 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Liberečtí hokejisté i v dohrávce pátého extraligového kola udrželi doma stoprocentní bilanci díky vítězství 3:1 nad Mladou Boleslaví. Bílí Tygři odsunuli svého soupeře ze šesté příčky a utekli mu o dva body. Středočeši tak v Liberci dál čekají na vítězství, které zde naposledy vybojovali před sedmi lety. Úvodní branku vstřelil v 29. minutě Michal Bulíř, v závěrečné třetině zvýšili Adam Jánošík s Petrem Jelínkem a čisté konto Romanu Willovi sebral až 63 sekund před koncem Lukáš Žejdl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Liberce Michal Bulíř (zprava), Petr Jelínek a Lukáš Krenželok z se radují v duelu s mladou Boleslaví

Článek
Fotogalerie

Utkání geograficky blízkých sousedů se od úvodního hvizdu neslo ve znamení opatrné hry z obou stran. O první větší vzruch se postaral v osmé minutě domácí Ordoš, který se snažil za Maxwella dotlačit střelu Stránského.

Ve druhé polovině prvního dějství se dostali hosté do většího tlaku, který na začátku 16. minuty ještě umocnilo Mojžíšovo vyloučení. Domácí obrana v čele s Willem ale odolala. Největší šanci tak měl až po přesilovce Látal, který místo naznačené přihrávky rovnou vystřelil, Willa ale nepřekonal. V závěru úvodního dějství hráli přesilovku i Bílí Tygři, ale Bakošovy pokusy si cestu do sítě nenašly.

Will chytil stoprocentní šanci

Ve 22. minutě se zaskvěl Will, který ve stoprocentní šanci vychytal exlibereckého Valského. Pak měl blízko ke gólu i Musil, ale puk těsně minul branku. V 29. minutě udeřilo na druhé straně. V přesilové hře od modré čáry vypálil Jánošík, vyražený puk posunul do strany Bakoš a Bulíř poprvé překonal Maxwella.

V 37. minutě měl střelec úvodní branky další možnost, tentokrát ale Maxwell minisouboj vyhrál. Ještě před pauzou opět Bulíř uvolnil Krenželoka, který tváří v tvář Maxwellovi neuspěl.

Po 32 vteřinách závěrečného dějství potrestal Lencovo vyloučení z konce druhé třetiny tvrdou ránou od modré čáry Jánošík. Lenc se snažil o tři minuty později vykřesat Bruslařskému klubu naději, ale Will si připsal další úspěšný zákrok.

Po druhém zásahu už ale vývoj zápasu kontrolovali Bílí Tygři. V 49. minutě naopak zvýšil dočasný kapitán Jelínek, který zakončil souhru celého svého útoku.

Příležitost alespoň zkorigovat výsledek dostali hostě pět minut před koncem při Dernerově vyloučení. Maxwell opustil branku a Mladá Boleslav zkusila power play, ale neúspěšně. Naopak v závěru přesilovky fauloval Žejdl a naděje Středočechů na úspěch v utkání klesly na minimum.

Domácí polevili v koncentraci na konci 59. minuty a Will přišel o nulu. Po návratu z trestné lavice ho překonal Žejdl. Liberec tak i potřetí v sezoně doma naplno bodoval, Mladá Boleslav naopak v třetím utkání venku vyšla poprvé naprázdno.

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 29. Bulíř (Bakoš), 41. Jánošík (Bakoš), 50. P. Jelínek (Lakatoš, L. Krenželok) - 59. Žejdl (Lenc, P. Musil). Rozhodčí: Šír, Hejduk - Frodl, L. Kajínek. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 4893.
Liberec: Will - Pyrochta, Jánošík, Plutnar, Šmíd, Mojžíš, Derner - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Bulíř, Bartovič - J. Stránský, Jašek, Ordoš - Hrabík, Vantuch, D. Špaček. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Mladá Boleslav: Maxwell - Eminger, Jan Hanzlík, J. Říha, Hrdinka, Knot, Němeček - Pacovský, P. Musil, Lenc - Urban, Klepiš, Valský - M. Látal, Žejdl, Orsava - M. Procházka, Najman, L. Pabiška. Trenéři: Augusta, Ujčík a Žabka.

.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice