Hlavní obsah

Boleslav si pod Ještědem dál neví rady. Hrát se s nimi ale dá, mrzelo Žejdla

Liberec

Byla to lopota, přesto liberečtí hokejisté houževnatého soka z Mladé Boleslavi udolali v extralize doma i počtrnácté v řadě! Epilog pátého kola rozsekli v přesilových hrách a ve vlastní aréně jsou po výhře 3:1 dál stoprocentní.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Liberce Michal Bulíř (vpravo), Petr Jelínek a Lukáš Krenželok se radují v duelu s Mladou Boleslaví.

Článek

„Průser byly naše oslabení. Jinak byly dvě třetiny vyrovnané a možná jsme místy byli i lepší," utrousil forvard Středočechů Lukáš Žejdl, jenž v samém závěru překazil brankáři Romanu Willovi druhou nulu v tomto ročníku.

„Gól mě vůbec nemrzí, nejdůležitější je pro mě výhra," usmívala se opora Tygrů, která je v úvodu sezóny ve formě. Působila jistým dojmem a za bezbrankového stavu vytáhla klíčový zákrok proti tutovce Jakuba Valského. „Dostal nahrávku a pořád to tahal. Cítil jsem, že brána je prázdná. Jak si puk ještě potáhl, nacpal jsem ruku co nejblíž k němu. Trefil mě," komentoval situaci Will. „Měl jsem vystřelit hned, on se stihl posunout a pak už tam nebylo místo, kam to dát," posteskl si Valský.

Zkušený křídelník vůbec poprvé nastoupil proti bývalým spoluhráčům, s nimiž v předloňské sezóně získal titul a v minulé jim pomohl do finále. „Byl na Liberec nahecovaný. Škoda, že se netrefil," posteskl si Žejdl.

V Třinci chtějí zlomit venkovní nezdary

Žádné gólové hody se pod Ještědem v úterý nekonaly. Bílí Tygři dokráčeli k tříbodovému zisku trpělivou hrou. Střelecký účet otevřel v polovině střetnutí dorážkou v přesilovce Michal Bulíř a v závěrečné části pak Severočeši protivníka dorazili. Další početní výhodu využil ranou od modré Jánošík a třetí gól přidal Petr Jelínek.

Mladoboleslavští si tak dál lámou hlavy, jak vyzrát na Liberec, vždyť na jeho ledě zvítězili naposledy v listopadu 2010. „Tohle jsem ani nevěděl a neřešil bych to. Tygři hrají výborně dozadu, ale dá se proti nim hrát. Rozhodla naše produktivita. V každém utkání máme spoustu střel, ale nedáváme góly," smutnil Žejdl.

„Nikomu se tady nehraje lehce, každý sem jezdí nerad. Ale že tady Boleslav tak dlouho nevyhrála, je spíš shoda okolností," myslí si Will a doufá, že si jeho mužstvo přenese herní pohodu i do venkovních duelů, v nichž ještě neskórovalo. Každý den tvrdě pracujeme na našem systému. Venku nám to zatím nelepilo, přeskakovaly nám puky. Věřím, že to teď v Třinci napravíme. Vyrážíme tam už ve středu. Dáme si oběd, v Třinci dobrou večeři a přichystáme se na zápas," dodal pětadvacetiletý gólman.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín