Hlavní obsah

Sahali jsme po třech bodech, ale bereme i dva, řekl Tybor po skalpu Pirátů

Chomutov

Dosud neporažený lídr na domácím ledě proti třetímu celku tabulky. To byl jednoznačný šlágr 6. kola extraligy mezi hokejisty Chomutova a Vítkovic. Piráti i pošesté v řadě bodovali, ale připsali si první porážku v sezóně - 1:2 v prodloužení. Jejich neporazitelnost ukončil vítězným gólem vítkovický útočník Radoslav Tybor.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zleva chomutovský obránce Jaroslav Mrázek a útočník Vítkovic Petr Kolouch.

Článek

„Do zápasu jsme vstoupili dobře, byli jsme zpočátku lepší, ale gól jsme nedali. Druhá třetina se vyznačovala vyčkáváním na to, kdo otevře skóre. Byli jsme to my, ale Chomutov nás dostal pod tlak a vyrovnal. Věřili jsme, že v prodloužení rozhodneme," líčil Tybor, jenž netajil i přes svoji klíčovou trefu rozporuplné pocity. „Myslím, že jsme si za taktiku a aktivitu měli odvézt tři body, nakonec bereme i dva. Přece jen je to výhra venku a musíme být za ni rádi," konstatoval slovenský útočník po skalpu Pirátů.

Bartošák: Nejsem blbý

Stěžejní postavou zápasu byl i vítkovický brankář Patrik Bartošák. „Cítili jsme, že jsme lepším týmem, což se potvrdilo i ve výsledku. Bohužel vezeme jen dva body, spravedlivější by byly tři," tvrdil gólman. Ocenil defenzívu mužstva. „Máme jeden z nejlepších týmů extraligy, když hrajeme vzadu zodpovědně. A koncentrovanost přináší i šanci, že můžeme porazit každého soupeře," nechal se slyšet Bartošák.

Vítkovice dvakrát pykaly za úmyslné posunutí branky. Jednou za Bartošákův prohřešek a podruhé za Trškův. „Nechci se k tomu vyjadřovat. Řeknu jen, že vím, jak mě rozhodčí sledují a hledí na moje počínání. A nejsem tak blbý a hloupý, abych to dělal schválně. Jestli to rozhodčím přišlo úmyslné, s tím nic nenadělám. Verdikty sudích musíme respektovat a ubránit se při oslabení," pokrčil rameny brankář vítězů.

Bartošák kvituje úspěšný vstup týmu do sezóny. „Loni jsme byli první, kdo dokázal porazit Kometu Brno, teď jsme zastavili vítěznou šňůru Chomutova. To nám dodá sebevědomí a jsme silní, když hrajeme svoji hru," uvažoval gólman. I na ledě Pirátů dlouho držel čisté konto a zachoval chladnou hlavu i v prodloužení. „Pokud přece jen kluci pustí soupeře do nějakých šancí, jsem tam od toho, abych je pochytal a tým podržel, když to potřebuje," glosoval Bartošák svou pozici ve vítkovické sestavě.

Reklama