Hlavní obsah

Čtyřtisící gól za čtyři tisíce. Chtěli po mě deset. Asi se zbláznili, smál se třinecký Hrňa

Třinec

Týden jubilejních zápisů do hokejové kroniky mají za sebou v Třinci. Ve čtvrtek proti Liberci si připsal pětistý start v extralize Martin Růžička, v sobotní předehrávce 7. kola proti Litvínovu se slezský tým dočkal extraligového gólu s pořadovým číslem 4000. Jubilejním gólem upravil na konečných 5:1 pro Třinec Erik Hrňa. „Já to nějak přeslechl, že je to už na spadnutí. Až na střídačce jsem se podíval nahoru na kostku a uviděl jsem to. No, a pak už jsem se jen rozhlížel kolem, jakou cifru do kasy bude kdo hlásit," popisoval Hrňa.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost hokejistů Třince z branky v utkání s Litvínovem.

Článek
Fotogalerie

Už víte, kolik vás ten čtyřtisící gól bude stát?

Tak čtyři tisíce jsou čtyři tisíce. Ale byly tam i řeči, že deset. To jsem jim řekl, jestli se nezbláznili (smích). Tak to budou čtyři.

Jaké to je zapsat se takto do historie? U čtyřtisícího gólu bude už navždy zapsané vaše jméno.

Nad tím jsem ještě nepřemýšlel, ale je to pěkné.

Puk máte schovaný?

Ne, právě, že nemám, protože už jsem seděl na střídačce a až pak jsem viděl, že je to jubilejní gól. A v tu chvíli jsem myslel jen na tu částku, kterou mě to bude stát. (smích)

Utkání s Litvínovem jste měli od začátku ve své režii. Bylo znát, že je soupeř po pátečním zápase ve Zlíně unavený?

Je možné, že byli unavení. Počítali jsme s tím, že mají zápas v nohách, že do nich musíme vletět. To se nám podařilo a určovali jsme tempo. Od začátku jsme nastoupili, a i když tam možná pár výpadků bylo, spíše jsme to byli my, kdo hrál na puku u nich ve třetině. Nepouštěli jsme je k velkým šancím. Byl to povedený zápas a vítězství jsme si zasloužili.

Tři góly jste dali z přesilovek, i když 72 vteřin trvající výhodu pěti proti třem jste nevyužili. Věříte si v početní výhodě?

V té pět na tři to byla škoda. Nesehráli jsme ji ale špatně, měli jsme tam strašně moc střel. Ale Pavel Kantor v první třetině chytal výborně. Měl tam strašně moc zákroků, některé chytil i se štěstím. Naštěstí jsme pak dali góly ve hře pět na čtyři. Musím poděkovat klukům, protože jsem to měl dvakrát do prázdné brány.

Po sedmi kolech máte 16 bodů a jste v čele extraligy? Můžete mluvit o povedeném začátku sezóny?

Musíme tak hlavně pokračovat, protože je to opravdu jen začátek. Je potřeba makat pořád stejně, aby nám nic neuteklo.

Reklama

Související témata: