Hlavní obsah

Vítkovice - Ml. Boleslav 3:2 SNVítkovice si na poslední chvíli vynutily přídavek a vyhrály v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Orsava 0 : 1
44. Lev 1 : 1
55. Klepiš 1 : 2
60. Stránský 2 : 2
65. Květoň (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Vítkovice otočily v sedmém kole hokejové extraligy zápas s Mladou Boleslaví a vyhrály 3:2 po samostatných nájezdech. Ostravští hráči ve třetí třetině dvakrát vyrovnali góly Jakuba Lva a Šimona Stránského, který skóroval v 60. minutě při hře bez brankáře. Rozstřel rozhodl ve čtvrté sérii David Květoň.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Vítkovic Patrik Bartošák, ilustrační snímek.

Článek

Domácí fanoušci vytáhli v úvodu zápasu transparent "Díky za vše, Viktore" pro bývalého kanonýra Ujčíka, který ozdobil šest let v ostravském klubu dvěma stříbry. Aktuální asistent trenéra Mladé Boleslavi ocenil gesto směrem ke kotli pomyslným smeknutím klobouku, jinak ale hokej dlouhou dobu příliš nenadchl a na obou stranách dominovaly obrany.

Vítkovice na konci první třetiny zahodily dvouminutovou výhodu dvou mužů v poli. Ačkoli se Středočeši před duelem krčili na dně v úspěšnosti ubráněných oslabení (72 procent), jejich trojice dobrým pohybem téměř k ničemu vážnějšímu soupeře nepustila. Domácí postrádali nápad a přesnější přihrávky.

Podobně si v prostřední části vedla i Mladá Boleslav, která promarnila 68 sekund hry pěti proti třem. Přesto hosté v závěru třetiny udeřili v další přesilové hře, když se po Žejdlově přihrávce prosadil osamocený Orsava, s pěti góly nejlepší střelec týmu.

Ostravany branka probudila. Od prvního střídání třetí třetiny se usadili v pásmu hostů a za aktivitu byli rychle odměněni vyrovnávacím gólem: Hrbasovu střelu od modré dorazil na brankovišti Lev. Domácí ožili a v další šanci trefil Tybor tyč. Jejich tlak zastavil až útočným faulem Szturc a důrazný Klepiš dostal Boleslav podruhé do vedení.

Vítkovice poté nezužitkovaly další početní výhodu a gólovou radost jim přinesla až herní situace šest na pět, když při power play nezkrotil gólman Maxwell Szturcem tečovanou Hrbasovu střelu a Stránský pohodlně doklepl puk do prázdné klece.

V pětiminutovém prodloužení se oba brankáři několikrát zaskvěli a zápas vyvrcholil nájezdy. V těch se jako první prosadil Orsava, ale vzápětí uspěl domácí Lev a po něm i Květoň.

7. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - BK Mladá Boleslav 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 44. Lev (Hrbas, Dej), 60. Š. Stránský (Szturc, Hrbas), rozhodující sam. nájezd D. Květoň - 39. Orsava (Žejdl, Pacovský), 55. Klepiš (P. Musil, Němeček). Rozhodčí: Kubičík, Mrkva - Gebaurer, Lederer. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:2. Diváci: 7238.
Vítkovice: Bartošák - Hrbas, Baranka, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Dej, Lev, Olesz - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Szturc, Š. Stránský, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.
Mladá Boleslav: Maxwell - Eminger, Jan Hanzlík, Němeček, Říha, Hrdinka, Stříteský - M. Procházka, P. Musil, Lenc - Valský, Klepiš, Urban - Orsava, Žejdl, M. Látal - Kousal, T. Knotek, Pacovský - Najman. Trenéři: P. Augusta, Ujčík a Žabka.

Reklama

Související témata: