Hlavní obsah

Jsme na vítězné vlně a je třeba toho využít, glosoval gólman Laco další výhru Chomutova

Liberec

Hokejisté Chomutova potvrdili vedoucí postavení v tabulce extraligy i na ledě libereckých Bílých Tygrů, kde vyhráli 4:1. Rozhodující úder zasadili domácím dvěma góly v rozmezí pouhých dvaceti sekund sedm minut před koncem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Chomutova Ján Laco.

Článek

Piráti se znovu opírali o spolehlivý výkon brankáře, Ján Laco odčaroval liberecké střelce. „Tady se hraje těžko, Liberec má kvalitní tým. A i tenhle zápas byl vyrovnaný do poslední chvilky, když se lámal až ve finiši třetí třetiny," rekapituloval hrdina zápasu. „Přečkali jsme oslabení tří proti pěti a ukázalo se, že rozhodují přesilovky," mínil. „Sbíráme body, kde se dá. Zatím se nám to daří. Jsme na vítězné vlně a je třeba toho využít," glosoval Laco chomutovskou pozici lídra tabulky.

Zároveň gólman ocenil fair play gesto libereckého útočníka Adama Dlouhého, který řekl rozhodčím, že na něj nebyl faul. „Klobouk dolů, že měl odvahu to vyřešit tímto způsobem," pravil chomutovský brankář na adresu protihráče. „Takhle by se měl zachovat každý. Ke kontaktu evidentně nedošlo. Spoluhráči mě asi pochválí s tím, že se nám to gesto vrátí v příštích zápasech," říkal skromně Adam Dlouhý.

Růžička mladší: Se třemi body jsme spokojeni

Důležitou pasáž nabídla první polovina druhé třetiny. Nejprve Liberečtí nevyužili dvouminutovou dvojnásobnou přesilovku při vyloučení Humla a Flemminga. A o chvíli později se po chomutovském brejku střelecky prosadil Vladimír Růžička mladší. „Se třemi body jsme spokojení. Odčinili jsme prohru s Vítkovicemi. Vedoucí gól v Liberci nás nakopl, ale pořád to bylo otevřené. Konečný výsledek vypadá jednoznačně, pro Liberec je asi krutý," mínil střelec chomutovského gólu na 1:0.

V duelu předvedli kromě gólů a šancí hráči nefalšovanou boxerskou bitku. Ve slovensko-kanadském podání ji měli na svědomí Jánošík s Flemmingem. „Všechna čest. Domluvili se, že se poperou a myslím, že to byl vyrovnaný souboj," komentoval Růžička mladší pěstní výměnu dvou obránců.

Hned v nástupu do třetí části srovnal Lukáš Jašek svým prvním gólem v libereckém dresu po letním příchodu z Třince. „Laco chytal výtečně jako pokaždé v sezóně. Tušili jsme, že jedna branka asi na vítězství stačit nebude. Moc jsme se na ni nadřeli. Snažili jsme se střílet, ale puky se občas odrážely tak, že jsme je nestačili zpracovat a znovu zakončit," uvažoval Jašek.

Závěr patřil Pirátům, kteří rychlou dvougólovou smršť podpořili ještě čtvrtým gólem do prázdné branky.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice