Hlavní obsah

Procházka chce hrát před odchodem do Švédska ještě v extralize

KLADNO

Hokejový obránce Libor Procházka se v květnu dohodl na působení v klubu nováčka švédské Elitserien Skelleftea AIK, přesto na úvod nadcházejícího ročníku možná bude působit v české extralize. Kvůli daňovým zákonům ve Švédsku totiž zamíří na sever Evropy až v říjnu a do té doby by rád udržoval formu v tuzemské nejvyšší soutěži.

Článek

V Kladně, odkud na sever Evropy odešel, však krátkodobě působit nebude. Rabat prý nemá o služby olympijského vítěze z Nagana na výpomoc zájem a nechce do týmu takto zasahovat. Nicméně s Kladnem se na nový ročník Procházka připravuje, v úterý se však proti Rabatu představil v přípravném utkání na záskok v dresu korejského Anyangu.

Mužstvo, v kterém stráví úvod ročníku, si zatím hledá. Díky tomu, že bude v sezóně působit ve Skelleftee jen šest měsíců, bude spadat do nižší daňové skupiny. Přestože je takto angažmá ve Švédsku pro české hráče trošku komplikovanější, rád se do Skandinávie opět vrací. Klubu pomáhal k postupu do nejvyšší soutěže v závěru minulého ročníku, v sezóně  1997/98 hájil také barvy AIK Stockholm.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec