Hlavní obsah

Plzeň sesadila Piráty. Kometa se nadřela s posledním. Olomouc obrala Třinec, Sparta rozdrtila Liberec

Praha
Aktualizováno

Chomutov si neupevnil vedoucí pozici, s Plzní doma v 8. kole hokejové Tipsport extraligy prohrál 1:4. Právě Západočeši se vyhoupli do čela, za nimi je mistrovská Kometa. Ta nakonec vyválčila vítězství 5:4 na ledě posledních Pardubic. Sparta se teprve podruhé představila před svými fanoušky, před nimiž rozdrtila Liberec 7:1. Dále hrály Třinec s Olomoucí (3:4 SN), Jihlava s Vítkovicemi (4:2), Mladá Boleslav s Litvínovem (2:0) a Zlín s Hradcem Králové (2:1 SN).

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hráči Sparty se radují ze druhého gólu proti Liberci.

Článek
Fotogalerie

Piráti ještě po první třetině vedli, ale nakonec poprvé v nové sezóně nebodovali a přišli o vedení v tabulce. Vyrovnané střetnutí definitivně zlomili Západočeši, kteří vyhráli počtvrté v řadě, v polovině třetí části, kdy se prosadili dvakrát v krátkém sledu za sebou.

Vítězství Hanáků v Třinci zařídil dvěma góly forvard Kevin Sundher, který rozhodl i penaltový rozstřel. Oceláři utrpěli první domácí porážku. U všech gólů Třince byl obránce Vladimír Roth - dvakrát skóroval a jednou přihrál. Branku dal i domácí útočník Martin Růžička, jenž zatím bodoval v každém kole. Kohouti nad Třincem vyhráli po sérii čtyř porážek.

Na obou gólech Mladé Boleslavi proti Litvínovu se podílela čerstvá posila z Čerepovce Petr Holík. Reprezentační útočník na první gól nahrál, druhý sám vstřelil. Zatímco Středočeši ukončili sérii tří zápasů bez výhry, Litvínov má za sebou čtvrté vystoupení bez bodového zisku a je předposlední.

Dukla si připsala druhou výhru v základní hrací době v sezóně. Porazila Vítkovice, které přišly o sérii tří vítězství. Jihlava skórovala jako první, ale ještě po 47 odehraných minutách prohrávala 1:2. V čase 57:50 rozhodl gólem na 3:2 útočník Filip Seman.

Zlín uspěl potřetí v řadě. Mountfield se sice radoval zkraje druhé třetiny jako první, jenže vedení si užíval pouhých 86 vteřin. V nájezdech si pak rozhodující trefu připsal zlínský Roberts Bukarts. Jeden z hlavních favoritů soutěže tak po sérii tři výher podruhé za sebou prohrál. Hradec ve Zlíně vyhrál naposledy v březnu roku 2014, od té doby zde prohrál sedmkrát za sebou.

Už to vypadalo, že dosud tápající Pardubice oberou mistrovskou Kometu. Dynamo vedlo ještě na začátku třetí třetiny 4:2, vedení 4:3 následně drželo až do 55. minuty, ale hosté dvěma góly otočili stav. Vítěznou branku Komety zaznamenal bývalý pardubický útočník Alexandre Mallet. Východočeši nadále uzavírají tabulku, Brno je druhé za Plzní, má stejně bodů, ale horší skóre.

Sparta deklasovala Liberec a vyhrála podruhé z posledních pěti zápasů. V teprve druhém vystoupení na domácím ledě v sezóně ale Pražané i podruhé naplno bodovali. Třemi body za gól a dvě asistence k tomu přispěl před druhou nejvyšší návštěvou sezóny 8032 diváků útočník Lukáš Pech. Bílí Tygři vyšli potřetí za sebou naprázdno a ani ve čtvrtém duelu venku nebodovali.

Hokejová Tipsport extraliga: 8. kolo
Třinec - Olomouc 3:4 SN
Branky: 6. a 13. Roth, 48. M. Růžička - 24. a rozh. nájezd Sundher, 12. Eberle, 47. Laš
Jihlava - Vítkovice 4:2
Branky: 25. M. Hlinka, 28. Skořepa, 58. Seman, 60. R. Hubáček - 37. a 40. Olesz
Mladá Boleslav - Litvínov 2:0
Branky: 3. Klepiš, 18. P. Holík
Zlín - Hradec Králové 2:1 SN
Branky: 22. Matějček, rozh. nájezd Ro. Bukarts - 21. Červený
Chomutov - Plzeň 1:4
Branky: 12. Vl. Růžička - 39. a 53. Mertl, 29. D. Kubalík, 51. Stach
Pardubice - Brno 4:5
Branky: 20. Vondráček, 26. S. Treille, 30. Quenneville, 42. J. Sýkora - 32. Haščák, 37. T. Svoboda, 46. Zaťovič, 55. H. Zohorna, 58. Mallet
Sparta - Liberec 7:1
Branky: 13. Pech, 17. Smejkal, 20. Reichenberg, 29. Říčka, 31. A. Kudrna, 54. Černoch, 43. Forman - 55. Ordoš

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice