Hlavní obsah

Extraliga má nového lídra, Plzeň vydržela na čele jen dva dny

Aktualizováno

Jen dva dny vydrželi na čele extraligové tabulky hokejisté Plzně. Nejofenzivnější tým soutěže sice doma porazil Jihlavu 2:1 po prodloužení, ale protože Brno deklasovalo 5:1 Vítkovice, jde na první místo právě Kometa. Hradec Králové zvítězil nad Mladou Boleslaví, Zlín nad Třincem a Liberec nad Pardubicemi. Chomutov uspěl na ledě Litvínova, Sparta pak otočila duel v Olomouci.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Tomáš Vincour, Martin Zaťovič a Martin Erat z Brna se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Sparta navázala na páteční domácí výhru nad Libercem a uspěla i v Olomouci. Na ledě Hanáků přitom ještě ve 48. minutě prohrávala o dvě branky, pak ale během 66 vteřin dokázala vyrovnat a o její výhře 3:2 po prodloužení nakonec rozhodl v 64. minutě Uher.

Brno v uplynulém ročníku prohrálo s Vítkovicemi všechny čtyři vzájemné duely, teď si ale spravilo chuť, když Ostravany porazilo jednoznačně 5:1. Dva góly a asistenci si připsal Martin Zaťovič, Kometa tak naplno bodovala počtvrté za sebou.

Čtvrtý triumf v řadě slaví i Zlín, který si doma vyšlápl na favorizovaný Třinec a triumfoval jednoznačně 4:0. Berani si tři body pojistili ve třetí třetině, v níž skórovali třikrát. Gólman Libor Kašík vychytal první nulu v sezóně.

Souboj bratrů Kubalíkových pro plzeňského Dominika

Hradec Králové se po dvou porážkách dočkal mimořádně důležitých tří bodů, když doma otočil zápas s Mladou Boleslaví. Středočeši vedli od 34. minutě po gólu Musila, o pět minut později mohli přidat druhou branku, jenže Holík neproměnil trestné střílení. A tak Mountfield ve třetí části hry dvěma přesilovkovými trefami duel otočil. Nejprve skóroval obránce Gregorc a v 57. minutě rozhodl útočník Červený.

Plzeň v dosavadních čtyřech domácích zápas neztratila ani bod, po duelu s Jihlavou už to ale neplatí. Indiáni sice zvítězili, nováčka soutěže ale zdolali 2:1 až po prodloužení. První souboj bratrů Kubalíkových tak vyzněl lépe pro plzeňského Dominika, jenž kromě vítězství slaví i vstřelený gól a asistenci na vítězný zásah Moravčíka. Západočeši tak uspěli popáté za sebou, přišli ale o vedoucí místo v extralize, na které poskočila Kometa.

I páté venkovní utkání v sezóně zvládli hokejisté Chomutova, když v Litvínově vyhráli 3:2. Dvěma góly se o to přičinil především útočník Michal Poletín. Chemici vyšli bodově naprázdno v pátém zápase v řadě a zůstávají předposlední.

Za nimi už jsou jen Pardubice, které prohrály 1:4 v Liberci, když všechny branky zápasu padly v prostřední části hry. Bílí Tygři tak po facce na Spartě ukončili sérii tří proher a věří, že teď nastartují vítěznou šňůru. Před zápasem se oba kluby rozloučily s brankářem Jánem Lašákem, jenž s Pardubicemi i Libercem získal mistrovský titul a po uplynulé sezóně s hokejem skončil.

9. kolo hokejové extraligy:
Hradec Králové - Mladá Boleslav 2:1
Branky: 53. Gregorc, 57. Červený - 34. Musil.
Olomouc - Sparta 2:3 po prodl.
Branky: 9. Knotek, 28. Laš - 48. T. Pavelka, 49. J. Mikuš, 64. Uher.
Zlín - Třinec 4:0
Branky: 13. Rob. Bukarts, 42. Popelka, 51. D. Šťastný, 55. Illo.
Kometa Brno - Vítkovice 5:1
Branky: 15. a 33. Zaťovič, 22. Vincour, 42. Mallet, 51. J. Hruška - 26. Zdráhal.
Plzeň - Jihlava 2:1 po prodl.
Branky: 22. D. Kubalík, 64. Moravčík - 21. Čachotský.
Litvínov - Chomutov 2:3
Branky: 19. J. Černý, 29. F. Lukeš - 8. Grman, 18. a 28. Poletín.
Liberec - Pardubice 4:1
Branky: 23. Jánošík, 31. a 38. P. Jelínek, 37. Jašek - 40. S. Treille.

Reklama

Související témata: