Hlavní obsah

Už toho bylo dost! Sudí nás v Jihlavě znovu poškodili, stěžují si Vítkovice

Ostrava

Extraligové Vítkovice už to nevydržely. Po porážce v Jihlavě 2:4 se rozhodly veřejně ukázat na výkon dvojice rozhodčích utkání Daniela Pražáka a Štěpána Součka, kteří svými spornými a podle názoru klubu chybnými rozhodnutími v neprospěch hokejistů Vítkovic hrubě ovlivnili utkání pátečního 8. kola.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Vítkovic Patrik Bartošák.

Článek

Ostravané upozorňují na moment z 25. minuty, kdy domácí útočník Hlinka podle jejich názoru vstřelil gól z ofsajdové situace. „Podle našich dostupných záběrů i podle rozboru komentátorů a expertů České televize tento gól padl z jasné ofsajdové situace, a tudíž branka neměla být uznána," upozornil Jakub Petr, trenér a generální manažer Vítkovic.

Druhým momentem, který Vítkovické rozlítil, je neuznaná branka Květoně v přesilové hře v 50. minutě utkání za stavu 2:2. „David Květoň střelou překonal brankáře Jakuba Škarka. Rozhodčí ovšem gól neuznali pro postavení hráče v brankovišti. Přitom k porušení pravidla o postavení hráče v brankovišti nedošlo, protože clonící Rostislav Olesz ani nebránil Škarkovi ve hře, ani se puku nedotkl, a tudíž nedošlo k žádnému ovlivnění v brankovišti, což dostupné záběry potvrzují," popsal Petr.

Vítkovice podaly protest ke Komisi rozhodčích a očekávají, že jejich názor potvrdí. „Jakmile od Komise verdikt k této situaci obdržíme, zveřejníme jej v plném znění, abychom potvrdili naše tvrzení," slíbil Petr.

Chyb je na začátku sezóny moc

Vítkovice se rozhodly protestovat i proto, že nešlo o první přehmaty rozhodčích v právě probíhající sezóně. „V žádném případě tímto vyjádřením nechceme snižovat kvalitu a výkon soupeře. Jsme si dobře vědomi toho, že při vedení 2:1, měl náš nástup do třetí třetiny i výkon být takový, abychom vedení neztratili a udrželi jej až do konce. Nicméně, minimálně tyto dvě sporné situace a jejich posouzení přímo poškodily náš tým a připravily nás o možnost v Jihlavě bodovat," řekl Petr.

„Našim důvodem je fakt, že v dosavadním průběhu sezóny, ve které je odehráno teprve osm kol, jsme zaznamenali ze strany sudích hned několik sporných a chybných rozhodnutí v náš neprospěch, což také v mnoha případech Komise rozhodčích potvrdila. Chceme takto našim fanouškům i celé hokejové veřejnosti dát jasně najevo, že se nám chybná rozhodnutí v náš neprospěch nelíbí a nejsme ochotní jim nadále pouze mlčky přihlížet," dodal Petr.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice