Hlavní obsah

Body nám rychle utíkají, uvědomuje si litvínovský kapitán po páté prohře v řadě

Litvínov

Hokejisté Litvínova popáté řadě a celkově už pošesté z osmi zápasů v extralize nebodovali a zůstávají dál na předposledním místě tabulky. Tentokrát nestačili ani v severočeském derby na Chomutov (2:3), který naopak popáté vyhrál venku a vyhřívá se na třetí příčce.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský kapitán Michal Trávníček

Článek

Litvínovský kapitán Michal Trávníček žehral nad koncovkou, která je největší slabinou týmu. „Dali jsme dohromady jen jedenáct gólů, to je strašně málo. Pokud jde o nasazení, nemám mužstvu co vytknout. Ale bohužel jsme dvakrát inkasovali v oslabení, a pak nás srazila neproduktivita," litoval zkušený útočník po prohře s Piráty.

Litvínov není v optimální pohodě. „Počet porážek narůstá, body nám rychle utíkají. Nesmíme ale panikařit a musíme se soustředit se na další zápasy. Věřím, že tu mizérii protrhneme a začneme dávat góly. Chce to víc jednoduchosti ve hře," uvažoval Trávníček.

Černý: Pořád stejný scénář

Útočník Jakub Černý vstřelil první gól Litvínova v zápase s Chomutovem, ale to byla pro něj slabá útěcha. „Scénář je pořád stejný. Necháme si utéct začátek, dostaneme góly a nedokážeme se z toho vyhrabat," pokrčil rameny. „Máme spoustu šancí, bohužel neproměníme ani tutovky. V tom je rozdíl oproti soupeři, který dokázal vytěžit z minima maximum. Nezachytili jsme odražené puky a nedostali jsme se k dorážkám. Přitom naši gólmani chytají výborně a nebýt jich, byli bychom na tom ještě hůř," rozebíral Černý.

Předposlední příčka rmoutí všechny hráče, přesto není důvodem ke skepsi. „Musíme se z toho oklepat a vlítnout do dalších zápasů. Už není kam uhýbat. Nemůžeme být zadumaní a trápit se neúspěšnou sérií. Pokud budeme dřít na sto procent, výsledky snad přijdou," naznačil útočník odhodlání. „Klíčové budou příští duely v Jihlavě a s Pardubicemi," dodal Jakub Černý.

Reklama

Související témata: