Hlavní obsah

Souboj Kubalíků vyhrál Dominik. Rodina zabrala jeden celý sektor, usmíval se bratr Tomáš

Plzeň

Vzájemně se podporují, drží při sobě a jeden druhému fandí. Při nedělní extraligové partii však bratři Tomáš a Dominik Kubalíkovi zažili divný pocit. V bitvě plzeňských hokejistů s Jihlavou vyjeli na led poprvé v životě jako soupeři a veselejší byl po ní mladší Dominik.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Kubalík z Plzně (vlevo) a jeho bratr Tomáš Kubalík z Jihlavy.

Článek
Fotogalerie

„Do kabiny jsem ale nic nevypisoval. Kromě bráchy nemám s Duklou nic společného," ujistil Dominik Kubalík, který z prestižního sourozeneckého souboje vyšel jako vítěz.

Jeho Škoda udolala houževnatého a velmi dobře hrajícího nováčka 2:1 po prodloužení a nejlepší střelec posledních dvou extraligových ročníků zaznamenal svůj desátý zásah v sezóně, když na vedoucí trefu Tomáše Čachotského odpověděl po pouhých sedmadvaceti vteřinách pohotovou dorážkou. Navíc v 64. minutě asistoval u rozhodujícího gólu Michala Moravčíka. „Lidi tady Dominika milují. Má formu a věří si. Jen ať se mu daří dál, ale ne už proti nám," usmíval se Tomáš Kubalík.

Žádné bratrské půtky k vidění na západě Čech nebyly. Dvaadvacetiletý Dominik a o pět let starší Tomáš se na rozbruslení pozdravili u červené čáry klepnutím do hokejky, ale během zápasu se mezi mantinely potkávali jen zřídka. „Až ve třetí třetině jsme se tam trochu osekli," culil se útočník Jihlavy. „Musel jsem mu přece dát vědět, že tam jsem," přitakal Dominik, jenž byl před utkáním krapet nervózní.

Rodina zabrala celý sektor

„Chvílemi jsem se přistihl, že jsem v zápase úplně nebyl. Zadíval jsem totiž na bráchu, jak hraje. Byl to pro mě zážitek hrát proti němu. Užili jsme si to myslím oba," řekl. Klidný nebyl ani jeho bratr, jehož jméno domácí kotel po utkání vyvolával. „V prvních střídáních jsem měl nohy, jako kdybych odehrál celý turnaj," tvrdil Tomáš Kubalík.

Oba borci jsou plzeňskými rodáky a odchovanci klubu, z něhož se odrazili do velkého hokeje. Jejich pikantní duel si nenechali ujít rodinní příslušníci, kteří se na tribuně sešli v hojném počtu. „Bylo jich tady opravdu dost, možná jeden celý sektor. Brácha sháněl hodně lístků. Ale komu fandili, to nevím," dumal forvard Dukly. „Fandili hezkému hokeji. Jen je škoda, že tady nemohla být mamka, pro ni by to bylo ještě víc speciální," posteskl si plzeňský křídelník a plánuje, že duel ještě se sourozencem proberou.

„Pokud mi to klub povolí, tak v Plzni zůstanu do pondělí. Bydlíme kousek vedle sebe, tak s Dominikem možná budu celý den," uzavřel Tomáš Kubalík, jehož celek dokázal jako první v této sezóně v Plzni bodovat.

Reklama

Související témata: