Hlavní obsah

Kapitán si klekl na kolena a prosil. Rozhodčí v extralize měl ale jasno

Litvínov

Na tabulku snad radši nekoukají. Není to veselý pohled. Hokejisté Litvínova jsou v Tipsport extralize po devíti kolech předposlední, získali jen šest bodů. V nedělním utkání s Chomutovem došla situace tak daleko, že kapitán domácích si po verdiktu rozhodčího dokonce klekl a prosil muže v pruhovaném o změnu rozhodnutí. Snaha Michala Trávníčka byla ale marná.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský kapitán Michal Trávníček.

Článek
Fotogalerie

Teatrální moment se odehrál v 32. minutě při přesilovce Litvínova, který od 29. minuty prohrával 2:3. Puk při ofenzivě Vervy v útočném pásmu skončil za hrazením a domácí hráči se domáhali vyloučení dalšího chomutovského Piráta. Na to však nedošlo a na jistotě rozhodčích, že kotouč tečoval jeden z litvínovských hokejistů, nezměnilo nic ani nevídané Trávníčkovo gesto.

Sám litvínovský kapitán po zápase přiznal, že tohle udělal patrně poprvé ve své kariéře. „Počet porážek narůstá, body nám rychle utíkají. Nesmíme ale panikařit a musíme se soustředit na další zápasy. Věřím, že tu mizérii protrhneme a začneme dávat góly. Chce to víc jednoduchosti ve hře," okomentoval současný stav kapitán.

Litvínov má problém s produktivitou, vstřelil jen 11 gólů v 8 zápasech. K tomu se veze na vlně pěti porážek v řadě. Venku neuhrál ještě ani bod, a to měl čtyři možnosti. Tři góly v přesilovkách, se Zlínem jsou tyto týmy na chvostu statistik. Pokud se podíváme na využití početních výhod, je tým ze severu Čech nejhorší - 6,52 %.

"Scénář je pořád stejný, necháme si utéct začátek, jsou tam vyloučení, dostaneme nějaké góly, z toho se pak nedokážeme vyhrabat. Bohužel nedáme tutové šance. Nemůžeme ale věšet hlavy. Nebýt našich gólmanů, jsme na tom ještě hůř," zhodnotil porážku s Chomutovem 2:3 Jakub Černý.

Reklama

Související témata: