Hlavní obsah

Kometa ovládla reprízu finále a dál vévodí tabulce, na záda jí dýchá rozjetá Plzeň

Praha
Aktualizováno

Úřadující šampióni hokejové extraligy z Brna se vezou na vítězné vlně! V 10. kole si připsali už pátou výhru v řadě poté, co v repríze finále minulého ročníku deklasovali Bílé Tygry z Liberce 7:2. Kometa dál soutěži kraluje, ale na záda jí dýchá rovněž rozjetá Plzeň, jež zaznamenala už půltucet vítězství za sebou. Ve Vítkovicích vyhrála 2:0 a na lídra ztrácí bod. Nedělní měření sil obou formou nabitých celků bude magnetem 11. kola!

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Martin Erat a Martin Zaťovič z Brna se radují z prvního gólu.

Článek
Fotogalerie

Třetí je Třinec, který doma porazil pražskou Spartu 4:1, stejným výsledkem přehrála Mladá Boleslav hokejisty Zlína a Jihlava na vlastním ledě poslední Litvínov. Chomutov naopak domácího prostředí nevyužil a Hradec Králové si odvezl tři body za výhru 3:2, dva body putují do Olomouce po vítězství 2:1 v Pardubicích v prodloužení.

Finálovou sérii minulého ročník vyhrála Kometa nad Bílými Tygry jasně 4:0 na zápasy a i první měření sil v aktuální extraligové sezóně jasně ovládla. Na vedoucí Eratův gól ještě stihli Severočeši dvěma trefami odpovědět, ale pak se rozjel koncert domácích - šest branek v řadě, tři z nich dali Brňané z přesilovek. Zatímco Kometa popáté v řadě vyhrála, Liberec ještě v letošním ročníku venku nezískal ani bod.

Daří se Plzni. Na ledě Vítkovic si připsala dokonce už šestou výhru v řadě. Západočechům ji vystřelil svým jedenáctým gólem v sezóně Dominik Kubalík, který využil ve 46. minutě přesilovou hru. V power play zpečetil výsledek Milan Gulaš. Další hvězdou byl gólman Alexander Hylák, který ve svém prvním startu v sezóně hned vychytal čisté konto.

Piráti doma rozdávají body

Sparta v minulém ročníku doma Oceláře rozstřílela 12:3, tentokrát si Třinec alespoň částečně spravil chuť. Po gólech Davida Ciencialy a Ondřeje Kovařčíka vedl záhy o dva góly a v dalším průběhu využil obě přesilové hry. V závěru jen zkorigoval výsledek Miroslav Forman.

Zlínská série čtyř vítězných zápasů v řadě skončila v Mladé Boleslavi. Náhradník Štůrala v brance Beranů se ocitl v ohni střel a poté, co v úvodní třetině třikrát inkasoval, bylo v podstatě rozhodnuto. Poprvé si proti mateřskému klubu zahrál exzlínský útočník Petr Holík a byl to paradoxně on, kdo se postaral o jediný gól hostů. Nešťastnou tečí střely Jiřího Ondráčka pokazil Maxwellovi čisté konto.

Jihlavská Dukla doma potřetí za sebou vyhrála, poslední Litvínov porazila 4:1. To Chomutovu se před vlastními fanoušky přestalo dařit. Prohra Pirátů 2:3 s Hradcem Králové byla už jejich třetí v řadě. Výhodu vlastního ledu nepřetavily v triumf ani Pardubice. Dynamo podlehlo Olomouci 1:2 v prodloužení a prohrálo čtvrtý z pěti domácích zápasů v sezóně.

Hokejová Tipsport extraliga - 10. kolo:
Třinec - Sparta 4:1
Branky: 2. Cienciala, 6. O. Kovařčík, 29. Roth, 50. Adamský - 57. Forman
Mladá Boleslav - Zlín 4:1
Branky: 13. a 36. Orsava, 2. Klepiš, 6. Valský - 36. J. Ondráček
Jihlava - Litvínov 4:1
Branky: 26. Žálčík, 36. T. Kubalík, 46. F. Seman, 57. M. Hlinka - 41. Nejezchleb
Chomutov - Hradec Králové 2:3
Branky: 25. T. Slovák, 50. Poletín - 26. Pláněk, 41. Köhler, 45. P. Koukal
Vítkovice - Plzeň 0:2
Branky: 46. D. Kubalík, 60. Gulaš
Pardubice - Olomouc 1:2 v prodloužení
Branky: 54. Rolinek - 26. Strapáč, 63. Skladaný
Brno Liberec 7:2
Branky: 44. a 46. Haščák, 18. M. Erat, 36. Vincour, 38. Zaťovič, 42. Krejčík, 52. V. Němec - 21. Bakoš, 26. Ordoš

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články