Hlavní obsah

Třinec - Chomutov 4:3 PPTřinec v souboji sousedů přetlačil Chomutov v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Lauko 0 : 1
34. Roth 1 : 1
45. Adamský 2 : 1
48. Huml 2 : 2
56. Huml 2 : 3
57. Polanský 3 : 3
63. Růžička 4 : 3
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince porazili v duelu 11. kola extraligy Chomutov 4:3 v prodloužení. Hosté čtyři minuty před koncem základní hrací doby po dvou trefách Ivana Humla vedli 3:2, ale Jiří Polanský srovnal a v prodloužení přetavil přesilovou hru čtyři na tři ve vítěznou branku Martin Růžička. Třinečtí i přesto už osm utkání v řadě proti Pirátům čekají na výhru po 60 minutách.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Chomutovský brankář Ján Laco inkasuje v prodloužení rozhodující gól. Přihlíží obránce Ondřej Dlapa.

Článek

Mezi Třincem a Chomutovem byl před utkáním rozdíl pouze jediného gólu ve skóre a vzácnou vyrovnanost obou týmů potvrdil i průběh na ledě. Především úvodních čtyřicet minut se odbývalo až na výjimky bez výraznějšího tlaku na některé straně a snaha Ocelářů o nátlakové pojetí narážela na neprodyšnou defenzívu Pirátů.

První větší chyby se dopustili domácí a ve 24. minutě za to byli také vytrestáni. Poletín uzmul puk v rohu za třineckou brankou Růžičkovi a jeho pohotovou přihrávku mladík Lauko s přehledem poslal pod horní tyčku. Třinec pak začal přidávat a více se tlačil do zakončení. Laco s trochou štěstí chytil Irglův výpad z pravého křídla, ale tuhou obranu Chomutova domácí dokázali rozvrátit až po 34 minutách. Větší aktivitu Ocelářů zužitkoval po křížném Svačinově pasu Roth, který blafákem rozhýbal Laca a zvedl puk bekhendem pod břevno.

Domácí pak bezvýsledně obléhali chomutovskou bránu v dvouminutové přesilovce, ale nakonec málem inkasovali, když vyloučený Flemming po návratu ideálně uvolnil Vladimíra Růžičku, jehož zpacifikoval až Hrubec.

Třinci se povedlo skóre otočit v úvodu třetí části: Krajíček krásným pasem mezi obránce nastartoval Adamského a jeho rána proklouzla Lacovi za čáru. To už byl Třinec aktivnější a jeho převaha rostla. Vzápětí měl další šanci Martin Růžička, ale Laca nepřekonal.

Z nenápadné akce naopak uhodilo na opačné straně. Huml se pustil mezi třinecké obránce a z mezikruží zaskočil Hrubce střelou pod vyrážečku. Navzdory domácímu tlaku góly střílel soupeř a čtyři minuty před koncem Huml opět obrátil skóre.

Třinec ale nešel dolů a obratem docílil vyrovnání, když z velkého náporu při signalizovaném vyloučení skóroval Polanský. Tlak Ocelářů gradoval v prodloužení v přesilové hře čtyři na tři, ale Laco v 63. minutě famózním zákrokem ukradl gól Martinu Růžičkovi. Ten si záhy přece jen spravil chuť a z opačného křídla procedil puk počtvrté do brány.

1. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Piráti Chomutov 4:3 v prodl. (0:0, 1:1, 2:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 34. Roth (Svačina, Adamský), 45. Adamský (Krajíček, Polanský), 57. Polanský (Roth, Martin Růžička), 63. Martin Růžička (Marcinko, Hrňa) - 24. Lauko (Poletín), 48. Huml, 56. Huml (Koblasa, Valach). Rozhodčí: Hribik, Kubičík - Klouček, Špůr. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Diváci: 4595.
Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, Roth, Linhart, Adámek, D. Musil - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Svačina, Polanský, Adamský - Irgl, Cicenciala, Hrňa - Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.
Chomutov: J. Laco - Flemming, J. Mrázek, Valach, Grman (21. Buchtela), Slovák, Dlapa - Vondrka, Huml, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Koblasa, Lauko, Poletín - od 32. navíc Chlouba a Chrpa, od 41. navíc V. Tomeček. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: