Hlavní obsah

U levé tyče není moje místo, vysvětloval zahozenou gólovku třinecký Růžička

Třinec

Prvním týmem, který dokázal zastavit chomutovskou spanilou jízdu po stadiónech soupeřů, je Třinec. I když výborně bránícího soupeře přetlačil v neděli až v prodloužení. Vítěznou branku na 3:2 vstřelil v přesilové hře Martin Růžička. „Vyšlo to přesně, jak nám to kouč v oddechovém čase namaloval," culil se třinecký snajpr.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Z této střely ještě Martin Růžička z Třince nepřekonal Jána Laca z Chomutova. Nicméně o pár chvil později si spravil chuť a rozhodl o výhře Ocelářů.

Článek

Na výhru jste se tentokrát hodně natrápili. Bylo těžké překonat obranný val, který Chomutov vystavěl na modré čáře?

Bylo a bylo to takové frustrující. Kdyby nám tam ze začátku spadlo několik gólů, tak by asi bylo jednodušší s nimi hrát. Jejich gólman ale chytal výborně a oni to všechno podřídili tomu, že se zatáhli a snažili se vyhrát na jeden dva góly. Málem se jim to i povedlo. Věděli jsme, že to asi bude podobné jako v minulém play off, kdy nás vyřadili. Snažili jsme se na to připravit a jsme za ty dva body moc rádi.

Je složité se nachystat na tým, který přijede jen bránit?

Je potřeba být trpělivý. Když dáte několik gólů, tak je to lepší, když ne, tak musíme být trpěliví.

Měli jste ale velký tlak, ale třikrát jste dostali gól. Čím to bylo?

Špatně se nám proti takovému týmu hraje. Ale musíme se to naučit, protože ne každý bude chtít s námi hrát hokej. Chomutov hrál stejně i v minulé sezóně v play off. A jsou v tom úspěšní. Když přijde v zápase soupeřova slabší chvilka, tak udeří.

V prodloužení jste měl nejprve obrovskou šanci u levé tyče, ale Laco vám ji tygřím skokem sebral. Byl jste pomalý v zakončení?

Levá tyč není moje místo. Byla přede mnou prázdná branka, ale jejich gólman tam výborně skočil. Už jsem to ani nečekal. Hlavně že to tam spadlo potom, i když si na puk zase sáhl.

Vy jste ho po tom zákroku pochválil?

Jasně. I když jsem byl samozřejmě naštvaný, tak jsme ho pochválil, protože takový zákrok se jen tak nevidí.

Vítězný gól padl po vašem oddechovém čase. Vyšla ta akce tak, jak jste si ji s trenérem naplánovali?

Jo, jo, snažili jsme se soupeře překvapit podle toho, jak to Venca (Varaďa) nakreslil a byla z toho vítězná akce.

Reklama

Související témata: