Hlavní obsah

Zlín - Sparta 4:2Hokejisté Zlína porazili trápící se Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Honejsek 1 : 0
20. Mikuš 1 : 1
38. Kudrna 1 : 2
40. Ondráček 2 : 2
47. Šťastný 3 : 2
52. Honejsek 4 : 2
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína porazili v 11. kole extraligy Spartu 4:2. Pražané potřetí za sebou nebodovali, Berani naopak vyhráli pátý z posledních šesti zápasů a svého dnešního soka přeskočili v tabulce. Dva góly v dresu vítězů vstřelil útočník Antonín Honejsek.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují z gólu.

Článek

Pražané v úvodu duelu velmi často nacházeli skuliny v obraně Beranů, jenomže Uher ani Vrána Kašíka překonat nedokázali. Ve třetí minutě Saponari sevřel puk a nabídl domácím přesilovou hru. Tu ještě Zlín nezužitkoval, každopádně po jejím skončení krásnou kombinaci zakončil po křížné nahrávce od Šťastného přesnou ranou z první Honejsek.

Vedení 1:0 Berani drželi dlouho s velkým štěstím. I v oslabení se dostal do úniku Pech, jehož zakončení ale mířilo příliš vysoko. Následně měl možnost Říčka, jeho pokus však Kašík vyrazil na tyč. Pražané ale přeci jenom do kabin odcházeli za vyrovnaného stavu, když závar před brankovištěm nakonec vyřešil doklepnutím puku do sítě Mikuš.

Úvod prostředního dějství byl velmi opatrný, ovšem ve 28. minutě dostali Zlínští možnost druhé přesilovky v zápase. Sehráli ji parádně, hostující brankář Aittokallio ale za pomoci brankové konstrukci udržel nerozhodný stav.

Domácí nadále byli mírně aktivnějším týmem, jenomže Sparta tři minuty před přestávkou z ojedinělého tlaku udeřila. Střelou na vzdálenější tyč překonal Kašíka Kudrna. I tentokrát ale o přestávce platilo vyrovnané skóre, neboť pět sekund před sirénou inkasoval Aittokallio podruhé.

Atraktivní hokej pokračoval i ve třetí části. Nejprve Sparta neproměnila obrovskou šanci, kdy za Kašíka na brankové čáře zaskočil obránce. Pak převzali iniciativu Zlínští. I v oslabení se vrhnul do protiútoku Šťastný, který propálil z mezikruží Aittokallia mezi betony.

Od té doby už na tom byli hosté zle. Obrovské šance Ondráčka, znovu Šťastného či únik Okála ještě přežili, parádní pas Rihardse Bukartse na unikajícího Honejska už ale skončil pro Zlín velmi důležitou trefou.

Vedení 4:2 devět minut před koncem třetí třetiny bylo pro Berany více než příjemné. Již v čase 56:36 Sparta sáhla k odvolání brankáře, když po vyloučení Sedláčka hrála šest na čtyři, k ničemu už to ale nevedlo.

11. kolo hokejové extraligy:
Aukro Berani Zlín - HC Sparta Praha 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Honejsek (D. Šťastný), 40. J. Ondráček, 47. D. Šťastný (Kubiš), 52. Honejsek (Rihards Bukarts) - 20. J. Mikuš (Forman, Saponari), 38. A. Kudrna (Říčka, Forman). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4056.
Zlín: Kašík - Matějíček, Řezníček, Ferenc, Freibergs, Petran, Valenta - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš - Okál, Popelka, O. Veselý - Rihards Bukarts, Fryšara, Klhůfek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.
Sparta: Aittokallio - T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Nedomlel, Zámorský, Kalina, J. Mikuš - Forman, Pech, Saponari - Klimek, J. Hlinka, Černoch - Uher, P. Vrána, Říčka - A. Kudrna, Reichenberg, Kumstát. Trenéři: Kalous a J. Nedvěd.

Reklama

Související témata:
  3 : 2 Třinec - Pardubice 3 : 2 36. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články