Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 0:1Poslední Litvínov prohrál posedmé za sebou, po nájezdech podlehl Pardubicím

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Quenneville (rozhodující nájezd) 0 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté posledního Litvínova podlehli v 11. kole extraligy třináctým Pardubicím 0:1 po samostatných nájezdech a připsali si už sedmou porážku za sebou. V této černé sérii však alespoň poprvé bodovali. Jedinou branku utkání vstřelil v první sérii rozstřelu kanadský útočník Peter Quenneville. Pardubický brankář Milan Klouček udržel poprvé v kariéře v nejvyšší soutěži čisté konto.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Pardubický Peter Quenneville překonává jedinou brankou utkání v samostatných nájezdech litvínovského brankáře Michaela Petráska.

Článek

Úvodní dějství bylo důkazem, že Litvínov se nachází v krizi. Hned v úvodu měl šanci hostující Tomášek, který neuspěl s bekhendovým zakončením. Ve třetí minutě tlačil puk za Petráska Martin Kaut, ale sudí si u videorozhodčího ověřili, že branka nepadla.

Dynamo těžilo z nepřesností domácích hráčů a v osmé minutě se po další z nich dostal do šance Petr Sýkora, ale litvínovský gólman znovu zasáhl. Další možnost zlikvidoval Petrásek Hunkesovi a domácí se ubránili i při Baránkově vyloučení. V závěru první třetině mohl udeřit také Litvínov, ale po Nejezchlebově ideální přihrávce neuspěl zblízka proti Kloučkovi Černý.

V úvodu druhého dějství byli současně vyloučení domácí Trávníček a Jánský, ale Dynamo v dvouminutové výhodě pěti proti třem Petráska nepřekonalo. V největší šanci přestřelil kanonýr Petr Sýkora. Ve 24. minutě úřadoval opět litvínovský gólman, který kryl sólo Jána Sýkory. Vzápětí ještě v další šanci hostů minul Dušek.

V 26. minutě se předvedl i Klouček, který kryl možnost osamoceného Nejezchleba, jemuž ideálně přihrál Martin Hanzl. Před polovinou utkání se dočkali první přesilové hry i domácí, ale neuspěli při Wishartově pobytu na trestné lavici ani o chvíli později při Tomáškově trestu. A stav se nezměnil ani v další přesilovce Vervy po faulu Treilleho.

Náznaky šancí na obou stranách kryli oba brankáři i ve třetí třetině. Při Čáslavově vyloučení se dostal Litvínov k většímu ohrožení Kloučkovy branky jen díky tečované střele Lukáše Doudery a už po přesilovce neuspěl z dorážky Jánský.

Litvínov se dál tlačil za prolomením černé série, v 54. minutě ale trefil Nejezchleb jen horní tyč a Lukešův bekhend zneškodnil Klouček. Petrásek musel vzápětí krýt Wishartův pokus. Při trestu Petra Sýkory si pardubický gólman poradil s dvěma ránami beka Sörvika i s dvěma Jurčíkovými střelami. Prodloužení neodvrátila ani přesilovka Dynama při Pilařově vyloučení.

Po 17 vteřinách nastavení šel pykat Wishart, ale výhodu čtyř proti třem Severočeši rovněž nezužitkovali. Verva v rozstřelu nedokázala proměnit ani jeden z pěti nájezdů a rozhodl tak Quennevilleův jediný úspěšný pokus.

11. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 0:1 po sam. nájezdech
Branka: Rozhodující sam. nájezd Quenneville. Rozhodčí: Hejduk, T. Svoboda - Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:5. Diváci: 4025.
Litvínov: Petrásek - Sörvik, Dietz, Gula, L. Doudera, K. Pilař, Baránek, Z. Sklenička - Jánský, Nejezchleb, F. Lukeš - Jurčík, M. Hanzl, J. Černý - Matoušek, Válek, Trávníček - M. Hořava, Gerhát, J. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Pardubice: Klouček - Hunkes, Wishart, Cardwell, Čáslava, Mojžíš, Ščotka, Trončinský - J. Sýkora, Tomášek, S. Treille - Quenneville, Bojko, Rolinek - P. Sýkora, Poulíček, Perret - M. Kaut, Dušek, Vondráček. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.

Reklama

Související témata: