Hlavní obsah

Třetí gól jde i na můj vrub, kál se olomoucký útočník Strapáč po porážce s Mladou Boleslaví

Olomouc

Hokejisté Olomouce čtyřikrát po sobě bodovali. Nedělní zápas 11. kola Tipsport extraligy s Mladou Boleslaví však nezvládli a po porážce 1:3 zaznamenali další domácí ztrátu. Soupeř je navíc prakticky k ničemu nepustil. Uvědomoval si to i útočník Petr Strapáč.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Petr Strapáč z Olomouce.

Článek

V čem byl problém? Proč to bylo z vaší strany tak špatné?

Těžko se to hodnotí. Nepodařil se nám vstup do utkání. Všude jsme byli pozdě, prohrávali jsme osobní souboje, v prvním oslabení jsme inkasovali. Pak ve druhé třetině, zrovna když jsme se nadechovali, přišel druhý gól. A aby toho nebylo málo, další, hodně hloupý. Bolka se za stavu 3:1 už nikam nehrnula a hrála jen na brejky. My jsme sice do ní bušili, ale tutovku jsme žádnou neměli.

Do jedné vás přece jen pustili. Právě vy jste mohl snížit na 2:3...

Gólman Maxwell, když vyhazoval, nám trochu namazal. Nic však z toho nebylo. Tlak jako takový jsme si nevytvořili, a tak jsme si vyhrát nezasloužili.

Ten třetí gól ve vaší síti berete na sebe?

Byli jsme na ledě hodně dlouho, nechtěl jsem nic vymýšlet. Pokusil jsem se puk vyhodit obloučkem. Bohužel skočil mi a nepovedlo se to, jak bylo třeba. Následovala mela před naší bránou a padl z toho gól. Měl jsem na tom určitě velký podíl.

Dá se říct, že to byl rozhodující moment zápasu?

Nevím, jestli úplně. Samozřejmě, dotahovat jednogólovou ztrátu je snazší než dvougólovou. A ještě to byl gól do šatny. To s každým týmem zamává.

Pro vaši hru je charakteristická obrovská bojovnost. Ta tentokrát chyběla. Zdálo se, že ani nejste ochotni se o vítězství rvát?

Jak už jsem říkal, byli jsme všude o krok, dva později. To už je puk dávno pryč, takže ani nebylo, co dohrávat. Chtěli jsme zabojovat a kousnout se, jenže bylo to takové neslané, nemastné. Odevzdané, bez zápalu. Nevím, možná nám po Pardubicích chyběly síly. Každopádně, soupeři jsme to hodně usnadnili.

Co je potřeba změnit, abyste byli produktivnější?

Kdybychom to věděli... Hrajeme lépe venku. Doma se na každý gól neskutečně nadřeme. Možná to chce zjednodušit hru, tlačit se více do brány.

Reklama

Související témata: