Hlavní obsah

Sparta proti poslednímu zabrala! Vítkovice prodloužily sérii porážek

Praha
Aktualizováno

Hokejová extraliga měla v úterý na programu dva zápasy. Sparta po třech porážkách zabrala, když v dohrávce 4. kola porazila poslední Litvínov 3:1 a poskočila na sedmou příčku. Vítkovice si připsaly pátou porážku v řadě, doma totiž v předehrávce 15. kola prohrály s Olomoucí 3:4 po samostatných nájezdech. Ostravané tak klesli na deváté místo s jednobovoým náskokem právě na desátou Olomouc.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z prvního gólu proti Litvínovu.

Článek
Fotogalerie

Zatímco Sparta po třech porážkách slavila výhru, Litvínov jen prohloubil svoji mizérii. Severočeši prohráli osmý duel za sebou a v pražské O2 areně se prosadili střelecky jen jednou. To už byla ale pouze kosmetická úprava. Sparťané, jímž dvougólovým příspěvkem pomohl Lukáš Pech, už si dobře rozjetý zápas pohlídali.

Vítkovice šly do vedení, když Tybor ukončil 163 minut trvající střelecký půst svého týmu. Domácí se ale po přestávce nestačili divit, protože soupeř za necelou minutu a půl nasázel i díky dvojnásobné přesilovce tři góly.

Tybor ale druhou trefou nastartoval stíhací jízdu, kterou dokonal Hrbas. V nájezdech však měla znovu navrch Olomouc, jíž vystřelil výhru druhou trefou v utkání Knotek.

Tipsport extraliga
Vítkovice - Olomouc 3:4 po sam. nájezdech
Branky: 10. Tybor, 26. Tybor, 53. Hrbas - 21. Knotek, 22. Sundher, 23. Mráz, Knotek rozhodující nájezd
Sparta - Litvínov 3:1
Branky: 10. Říčka, 20. Pech, 27. Pech - 44. Gerhát

.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.