Hlavní obsah

Konečně sbíráme body a uvidíme, kde se zastavíme, říká pardubický manažer Salfický

Litvínov

Pardubičtí hokejisté si vylepšili bodové konto v tabulce extraligy o další příspěvek výhrou v Litvínově 1:0 po samostatných nájezdech. Před poslední příčkou, která patří právě týmu Vervy ze severu Čech, mají už pětibodový náskok. „Hlavně jsme rádi, že se nám daří vymazat domácí ztráty," řekl generální manažer HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Brankář Pardubic Milan Klouček se raduje z vítězství 1:0 nad Litvínovem po samostatných nájezdech.

Článek

Co říkáte na situaci v tabulce?

Moc na ni nehledíme, protože není úplně vypovídající kvůli nestejnému počtu zápasů jednotlivých mužstev. Především jsme rádi, že jsme v Litvínově získali dva body. Byl to třetí duel za sebou, v němž jsme bodovali. Zároveň se nám podařilo částečně nahradit neúspěchy z domácího ledu. Uvidíme, kde se zastavíme (mírný úsměv).

Jak se vám zamlouvala bezbranková remíza v Litvínově i po prodloužení?

Rozhodně jsme nehráli na 0:0. Měli jsme drtivý nástup a neproměnili jsme šance. Nakonec jsme byli rádi za bod v základní hrací době - a pak nám brankář Klouček vychytal druhý bod v nájezdech.

Čím to, že tak bravurně zvládl rozstřel?

Možná i tím, že není v extralize okoukaný. Řešili jsme výsledkovou krizi a rozhodli jsme se dát v brance šanci Milanu Kloučkovi. Zatím to zafungovalo. Chytá parádně a jeho výkony přinášejí body. Určitě to teď nebudeme měnit.

Nebylo riskantní povolat Kloučka z prvoligových Litoměřic?

Myslím, že ne. Milana jsme sledovali. Máme kontakty s tamním trenérem Milošem Říhou mladším, který nám dával dobré reference. A usoudili jsme, že Klouček je schopen odchytat zápasy i v extralize.

Jaká je situace ohledně nedávných posil do obrany - Tomáše Mojžíše a Jiřího Hunkese?

Mojžíš je v Pardubicích do konce sezóny. Hunkes v Litvínově nedohrál ze zdravotních důvodů, když dostal náraz do hlavy. Původně jsme se s ním dohodli na měsíc, takže tady bude ještě čtrnáct dní. Shání si angažmá a čekáme, co bude dál.

Příští zápas hrajete až v pátek 13. října. Uvítali jste krátké volno?

Musíme se připravit na těžký zápas s Třincem i následné derby v Hradci Králové. Kluci si snad trošku odpočinou a půjdou do dalších bojů s čistou hlavou.

Jaký jste si stanovili cíl pro základní část extraligy?

Díváme se především sami na sebe a metou je pro nás desítka v tabulce.

Reklama

Související témata: