Hlavní obsah

Jeden z nejnadanějších hráčů extraligy, hlásí Pardubice o získané posile z Třince

Praha

Hokejové Pardubice získaly na hostování do konce kalendářního roku útočníka Rostislava Marosze z Třince. Vedení Dynama, kterému v extraligové tabulce patří předposlední třináctá příčka, si od šestadvacetiletého centra slibuje, že potvrdí pověst jednoho z nejnadanějších extraligových hráčů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Rostislav Marosz míří z Třince na hostování do Pardubic.

Článek

„Hledali jsme posílení postu středního útočníka, když se nabídla možnost jej získat, tak jsme neváhali a pustili se do jednání," řekl pro pardubické oficiální stránky předseda představenstva a generální manažer klubu Dušan Salfický.

Marosz, který v tuzemské nejvyšší soutěži odehrál za Třinec, Olomouc a Karlovy Vary dohromady 200 zápasů s bilancí 39 gólů a 72 asistencí, figuroval v hledáčku Východočechů už delší dobu.

„Hokejově ho znám, Pavel Marek (sportovní manažer a asistent trenéra Pardubic - pozn. aut.) mi potvrdil jeho lidské vlastnosti, jak je komunikativní a jak zapadne do našeho kolektivu. Během úterý vyřídíme všechny dokumenty, aby se hned mohl zapojit do tréninkového procesu," dodal Dušan Salfický s tím, že na základě podmínky Třince nebude moci Marosz nastoupit ke vzájemným utkáním.

Marek Marosze vedl při svém působení v týmu Ocelářů, takže ví, čeho je útočník schopný. „Má klid na holi, umí nahrát do gólové šance a sám ji i přesnou střelou zakončit. Jeho další předností je odolnost v osobních soubojích. Očekáváme, že nám bude nápomocen v přesilových hrách. Věříme, že nám výrazně vyztuží post středního útočníka. Určitě bude chtít dokázat, že patří k nejnadanějším hráčům v extralize," slibuje si Marek od hráče, který v aktuální sezóně nastoupil za Třinec k šesti duelům, v nichž zaznamenal dvě asistence.

Reklama

Související témata: