Hlavní obsah

Sparta - Litvínov 3:1Verva dál tápe, na Spartě ji před zraky Rosického srazil Pech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Říčka 1 : 0
20. Pech 2 : 0
27. Pech 3 : 0
44. Gerhát 3 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Trápení litvínovských hokejistů pokračuje! Parta Radima Rulíka se střelecky příliš neprobudila ani v úterý na ledě Sparty, kde skórovala pouze jednou a připsala si tak osmou porážku v řadě. Pražané v epilogu čtvrtého kola Tipsport extraligy zlomili soupeře třemi zásahy v rozmezí 10. a 27. minuty, kdy se dvakrát prosadil Lukáš Pech a jednou Robert Říčka. Po konečné výhře 3:1 přerušil tým z hlavního města třízápasovou šňůru nezdarů.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Sparťanská radost v duelu s Litvínovem.

Článek
Fotogalerie

Sparťané se do soupeře patřičně zakousli, jenže z úvodních šancí nic nevytěžili. Vrána v přesilovce zacílil jen do boční sítě a po vypršení trestu Skleničky zase bravurně vyrazil Petrásek dorážku Formana, který nastoupil k jubilejnímu 300. duelu v nejvyšší soutěži.

V 11. minutě však domácí tlak zúročili, když se pohotovou střelou prosadil Říčka. Litvínovští se snažili o vyrovnání, jenže Černý ve slibných šancích neuspěl. A tak přišel trest. Pouhé dvě vteřiny před první přestávkou nezkrotil Petrásek v přesilovce střelu Saponariho a Pech zblízka uklidil puk za jeho záda.

Hned v úvodu prostřední části mohl navýšit náskok Smejkal, Petrásek však hosty podržel. Pětadvacetiletý gólman v probíhající sezóně vychytal už třikrát čisté konto, v úterý si ale svůj výtečný průměr zhoršil. Třetí gól přidal v další početní výhodě tvrdou ranou Pech.

Gerhát porážku jen zmírnil

Litvínovští se před zraky bývalého kapitána české fotbalové reprezentace Tomáše Rosického, jenž s bratrem Jiřím zavítal do libeňské arény, snažili o kontaktní trefu. Gulova tečovaná rána ale minula tři tyče Davida Honzíka, jenž dostal tentokrát přednost před Finem Aittokalliem.

Žlutočerní se ani za nepříznivého stavu nevzdávali a v závěrečném dějství se dočkali odměny. Nejprve sice neproměnil tutovku Lukeš, poté ale po pěkné individuální akci překonal Honzíka bekhendem Gerhát.

Severočeši prahli po druhém gólu, kterým by zadělali na drama. Sparťany výrazně přestříleli a vypracovali si několik dobrých možností, Honzík však další gól v síti už nedopustil.

HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Říčka (P. Vrána), 20. Pech (Saponari, J. Hlinka), 27. Pech (Saponari, J. Hlinka) - 44. Gerhát. Rozhodčí: Pavlovič, Pražák - J. Ondráček, D. Klouček. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 6436.
Sparta: Honzík - T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Nedomlel, Zámorský, Kalina, J. Mikuš - Smejkal, Pech, Saponari - Forman, J. Hlinka, Klimek - Uher, P. Vrána, Říčka - A. Kudrna, Reichenberg, Kumstát. Trenéři: Kalous a J. Nedvěd.
Litvínov: Petrásek - Sörvik, Dietz, Gula, L. Doudera, K. Pilař, Z. Sklenička, Baránek - Nejezchleb, M. Hanzl, F. Lukeš - Matoušek, Gerhát, J. Černý - Jurčík, Válek, Trávníček - M. Hořava, Jícha, J. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Reklama

Související témata: