Hlavní obsah

Sparta - Ml. Boleslav 3:2Lehkost Spartě pořád chybí, Boleslav však porazila už poosmé za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Pavelka 1 : 0
33. Knotek 1 : 1
45. Kudrna 2 : 1
47. Valský 2 : 2
48. Mikuš 3 : 2
Záznam online reportáže

Lehkost jim pořád chybí, stejně jako postrádají v kombinaci klid, přesto hokejisté Sparty zvládli i druhý ze série tří domácích zápasů. V rámci 12. extraligového kola porazili v O2 areně Mladou Boleslav 3:2, když vítězný gól vstřelil ve 48. minutě Juraj Mikuš. Bruslařský klub tak prohrál s Pražany už poosmé v řadě a klesl v tabulce na sedmé místo, právě za Spartu.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Sparťanská radost - ilustrační foto.

Článek

Sparta od úvodních minut čelila tlaku hostů a okének v její obraně bylo až nezvykle moc. Už po pár vteřinách hry našel Valský při přečíslení dvou na jednoho Pacovského, ten ale netrefil puk ideálně. Po deseti minutách hry se mezi domácími obránci Nedomlelem se Zámorským protáhl Valský, se střelou mezi betony gólmana Honzíka ale nepochodil.

A následně si Pražané oddechli, když Pacovskému v dalším sólovém úniku utekl v rozhodující chvíli kotouč, takže zakončil jen do brankového oblouku. Za Spartu zahrozil v prvním dějství jen Kudrna, nejprve ale trefil jen lapačku gólmana Maxwella a poté jeho tělo.

Přesto to byli domácí, kdo šel jako první do vedení. Při jejich první přesilovce napřáhl na modré Pavelka a Maxwell byl bez šance. Přidat druhý gól mohl o chvilku později Pech, sám před Maxwellem ale nemířil přesně.

I při těsném náskoku ale klid na sparťanské hokejky nepřicházel, zatímco Bruslařskému klubu se jeho trpělivost ve 33. minutě vyplatila. Knotek vypálil přes obránce a Honzík nestačil včas zareagovat - 1:1.

Sparta odpověděla přesně po minutě

Hned za další minutu mohlo být se Spartou ještě hůř. Při dalším bleskovém úniku totiž našel Urban nekrytého Martina Procházku, na něhož zívala odkrytá klec. Honzík se ale fantasticky stačil přesunout ke druhé tyči a kotouč udržel před brankovou čárou.

Od 45. minuty však domácí znovu vedli. Kudrna se po pravém křídle prohnal přes Klepiše, natlačil se až před Maxwella a po ledě ho překonal. Jenže odpověď Boleslavi přišla už za 83 vteřin. Kotvanovo lehké nahození proklouzlo Honzíkovi mezi betony a volný puk doklepl do sítě Valský.

I potřetí se ale Sparta dokázala dostat do vedení, protože přesně minutu po zásahu Valského si nabruslil do útočné třetiny Mikuš a uspěl povedenou střelou do šibenice. A domácí byli blízko i uklidňující čtvrté brance, jenže Říčka orazítkoval jen horní tyčku. Zbytek zápasu si už však Pražané pohlídali a po triumfu nad Litvínovem uspěli i ve druhém ze šňůry tří domácích duelů.

12. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 24. T. Pavelka (Saponari), 45. A. Kudrna (T. Pavelka), 48. J. Mikuš (Pech, Saponari) - 33. T. Knotek (Valský, Lenc), 47. Valský (Kotvan, T. Knotek). Rozhodčí: Hodek, Pešina - Bláha, Špůr. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 6438.
Sparta: Honzík - T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Zámorský, Nedomlel, Kalina, J. Mikuš - Smejkal, Pech, Saponari - Forman, J. Hlinka, Klimek - Říčka, P. Vrána, Uher - A. Kudrna, Reichenberg, Kumstát. Trenéři: Kalous a J. Nedvěd.
Mladá Boleslav: Maxwell - Eminger, Jan Hanzlík, Němeček, J. Říha, Hrdinka, Stříteský, Knot - P. Musil, P. Holík, Lenc - Valský, T. Knotek, Pacovský - Klepiš, Žejdl, Orsava - L. Pabiška, T. Urban, M. Procházka. Trenéři: Augusta, Ujčík a Žabka.

Reklama

Související témata: