Hlavní obsah

Asi budu muset platit znovu, zlobí se naoko po premiérovém gólu za Kometu obránce Barinka

Brno

Hokejisté Komety navýšili počet vítězných extraligových utkání v řadě na sedm. Základ vítězství 5:0 nad Olomoucí položili už v úvodní třetině, v níž nasázeli Hanákům tři góly. Dál tak zůstávají v čele tabulky.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brněnská posila Michal Barinka se už prezentovala i gólově.

Článek

„Je to paráda, jak teď celé mužstvo šlape. A před brněnskými diváky je radost hrát," pochvaluje si obránce Michal Barinka, který vstřelil Olomouci svůj první gól po nedávném přestupu ze Sparty. „Snažil jsem se hlavně trefit bránu. A puku prý pomohl do sítě ještě jeden z protihráčů. Už jsem dal v kabině nějaké zápisné, avšak za premiérovou trefu budu muset asi zaplatit znovu," zlobí se naoko.

Barinka si liboval, jak skvěle Kometě vyšla první třetina. „Je super, že jsme takhle na Olomouc nastoupili. Ve druhé části jsme přečkali pár jejích šancí a pak jsme ještě vedení navýšili. Jsem v Brně zatím mimořádně spokojený, dostávám na ledě víc prostoru, než jsem čekal. Jsme první, ale nesmíme se uspokojit. Vždyť teprve končí úvodní čtvrtina základní části. Až někdy kolem Vánoc se ukáže, jak na tom které mužstvo je," přemítá.

Triumf Komety pečetil tři minuty před koncem gólem na 5:0 mladý útočník Luboš Horký, který si tak ve svém třetím duelu v nejvyšší soutěži připsal premiérovou branku. „Plácl jsem do puku bekhendem a naštěstí skončil v síti. Je to pro mě něco úžasného. První trefy v extralize si cením o to víc, že jsme hráli doma před vyprodaným hledištěm. Radim Zohorna mi dovezl na střídačku puk, tak si ho doma vystavím," plánoval teprve devatenáctiletý forvard.

V sobotu znovu za Třebíč?

Šance nastoupit v extralize si Horký považuje. „Týmu se daří, a tak je pro nás mladé snadnější se do něj zapracovat. Předpokládám ale, že v sobotu půjdu stejně zase hrát za Třebíč. Nejdřív se musím pořádně ukázat v první lize," říká skromně.

Olomoučtí v Brně nenavázali na předchozí solidní výsledky na venkovních kluzištích. „Kometa na nás vlétla zhurta, bylo vidět, v jaké je momentálně pohodě. Záhy jsme bohužel ztráceli tři góly. Ve druhé třetině jsme se sice trochu zvedli, avšak žádnou ze střeleckých příležitostí jsme neproměnili. A Kometa si pak tři body už pohlídala, byla lepší," uznal kapitán Kohoutů Martin Vyrůbalík.

Také olomoucký asistent Jan Tomajko žehral na nepovedenou úvodní dvacetiminutovku. „V ní nás Kometa jednoznačně předčila. My jsme byli jacísi odevzdaní. Náš výkon nebyl dobrý, do nedělního duelu s Jihlavou se musíme výrazně zlepšit," měl jasno.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice