Hlavní obsah

Byla to otázka času, radoval se Jarůšek po ukončení střeleckého půstu

Jihlava

Hokejový útočník Richard Jarůšek čekal na premiérový gól v aktuální sezoně až do 12. kola, kdy se ale trefil hned dvakrát a zajistil Hradci Králové výhru na ledě Jihlavy 2:0. Mountfield si tak připsal čtvrtý plný bodový zisk za sebou.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Richard Jarůšek z Hradce Králové překonává jihlavského brankáře Jakuba Škarka. Vlevo obránce Dukly Nicolai Bryhnisveen.

Článek

"Hlavně doufám, že to nejsou z mé strany poslední dva góly a budu pokračovat dál. Šance jsem měl i v předchozích zápasech. Byla otázka času, kdy mi to tam spadne. Budu doufat, že pátek třináctého bude častěji," řekl Jarůšek spokojeně po utkání.

Jihlava venku po svém návratu mezi extraligovou elitu ještě nevyhrála. Naopak doma se jí daří a čtyři z pěti výher jí vychytal gólman Jakub Škarek. Sérii tří vítězných zápasů na Horáckém zimním stadionu domácí neprodloužili, právě kvůli trefám Jarůška.

Byl blízko hattricku

"Ráno na poradě jsme si ukazovali, že Jihlava je doma silná. Hrálo se nám proti ní strašně špatně. Když jsem střílel, tak jsem nepřemýšlel nad tím, že tam je zrovna Škarek. Jak už jsem říkal, jsem moc rád, že mi to tam konečně spadlo," řekl důrazný útočník s reprezentačními zkušenostmi.

Jarůšek označil Jihlavu jako zatím nejnepříjemnějšího soupeře, proti kterému v této sezoně nastoupil. "Hráli poctivě dozadu. Naštěstí se nám podařilo vstřelit první branku a pak už jsme si to vesměs pohlídali," uved Jarůšek, jenž byl v závěru utkání blízko hattricku. Gólman Dukly Jakub Škarek jej ale vychytal. "Odrazil se ke mně puk, střílel jsem pod lapačku, ale gólman to chytil. Je to škoda, ale to nic nemění na tom, že vítězství stoprocentně bereme."

Východočeši po špatném začátku sezony postupně stoupají tabulkou a aktuálně už jsou pátí. "Doufám, že jsme se i touhle čtvrtou výhrou v řadě nastartovali. Začátek sezony jsme neměli vůbec dobrý, ale v neděli nás čeká derby. Musíme dělat všechno proto, abychom vyhráli, tak jako loňskou sezonu, kdy jsme je porazili čtyřikrát," poukázal Jarůšek na další utkání proti Pardubicím.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice