Hlavní obsah

Měj hlavu nahoře a pozor na strom, slyšel bývalý sparťan před premiérovou bitvou proti „svým“

Praha

Ve Spartě strávil poslední tři sezóny, získal s ní extraligové stříbro, před právě probíhajícím ročníkem se však dozvěděl, že se stal nadbytečným a do sestavy se nevejde. V polovině září se proto pětadvacetiletý hokejový obránce Vladimír Eminger dohodl na šestitýdenním hostování v Mladé Boleslavi, v jejímž dresu v pátek, vůbec poprvé v kariéře, nastoupil proti „své“ Spartě. Porážce 2:3 v O2 areně ale nezabránil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový obránce Vladimír Eminger.

Článek

Bral jste zápas se Spartou prestižněji?

Přiznávám, že nebyl jako každý jiný, moc jsem se na něj těšil. Skoro se všemi sparťanskými kluky se znám, takže to bylo vyhecovanější.

Popichoval jste se s některými před zápasem?

Bavil jsem se s Mírou Formanem, který mi říkal, že mám mít hlavu nahoře, abych od něj nedostal strom. Tak jsem mu odpovídal, aby ho nakonec nedostal on. K žádným vyhroceným momentům ale nakonec nedošlo.

Bylo nezvyklé najednou nastoupit proti týmu, v němž jste téměř tři poslední roky působil?

Bylo, ale já jsem si to užil. Sparta hraje útočný kombinační hokej, hraje se proti ní dobře. O to víc mě mrzí, že nám to nakonec nevyšlo.

Zvlášť po průběhu utkání, v němž jste byli čtyřicet minut lepším a nebezpečnějším týmem, že?

Je škoda, že jsme neurvali tři body, protože jsme na ně určitě měli. První a druhou třetinu jsme totiž byli lepší než Sparta, jenže v té třetí jsme přestali a hráli ve stoje. A tím se celý zápas zlomil, což nás hrozně se*e.

Všiml jste si, že Spartě chybí lehkost i sebevědomí?

Čtyřicet minut určitě. Vždyť velkých šancí jsme měli opravdu spoustu.

Hostování v Mladé Boleslavi vám skončí 5. listopadu. Už máte nějaké náznaky, co s vámi bude dál?

To se teprve uvidí, nic bližšího nevím. Na začátku sezóny jsem ve Spartě první čtyři zápasy nehrál a nevědělo se, kde budu pokračovat. Jsem rád, že mi Boleslav dala šanci a dopřává mi hodně času na ledě. Jsem jim za to vděčný.

Reklama

Související témata: