Hlavní obsah

Musíme dřít a snad se zvedneme, burcuje litvínovský Válek

Litvínov

Hokejisté Litvínova vydřeli v neděli v extralize dva body proti lídrovi tabulky z Brna (4:3 po nájezdech) a už v úterý přivítají na svém ledě aktuálně druhou Škodu Plzeň. Těžší soupeře snad v této fázi sezóny ani nemohli potkat. O to víc touží po smazání dosavadního manka v tabulce, v níž zůstávají až na jejím samém dně. „Musíme dřít a snad obrat přijde,“ uvažuje litvínovský útočník Lukáš Válek.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brankář Litvínova Pavel Kantor.

Článek

Proti Brnu jste rozhodl o výsledku proměněným nájezdem. Jak si toho ceníte?

Že jsem střelcem vítězného gólu, o to ani tak nejde. Jsem rád, že jsem dostal od trenérů důvěru a je pěkné, že mi to vyšlo. Ale otevřeně říkám, že jsme chtěli získat tři body. Dva jsou podle průběhu málo, ale doufejme, že skalp Komety nás dokáže nakopnout.

Mrzí vás nepovedený závěr třetí třetiny duelu s lídrem tabulky?

Mám smíšené pocity. Zápas se nevyvíjel špatně, vedli jsme 3:0, ale konec byl žalostný. Sešly se některé věci, že ani nevím, jak bych to popsal. Pokazili jsme posledních šest minut řádné hrací doby. Z toho se musíme poučit.

Vedení klubu avizovalo příchody nových hráčů...

Víme, že se o něčem jedná. V každém zápase hrajeme o místo v sestavě a uvidíme, kdo má přijít. Maximálně se o tom někdo zmíní, ale nijak to neřešíme. Po utkání s Brnem jsme si hlavně oddechli, že jsme po devíti porážkách vyhráli.

S čím půjdete do utkání s Plzní?

Musíme se soustředit na sebe, určitě hrát obětavě, týmově a tlačit se do zakončení.

Reklama

Související témata: