Hlavní obsah

Plzeň ulovila reprezentanta se zkušeností z NHL. Kindl přijde za bratrem

Plzeň

V plzeňském hokejovém dresu se potkají bratři Kindlové. Pětadvacetiletého útočníka Denise v kádru extraligového lídra doplní o pět roků starší obránce Jakub, jenž má odehráno i 331 utkání v NHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zadák Jakub Kindl na archivním snímku.

Článek

„Domluva s Plzní proběhla prakticky během jednoho dne. Kývl jsem hodně rychle a velký vliv na tom měl i fakt, že si můžu poprvé zahrát s bráchou," uvedl Jakub Kindl.

Klub už novou posilu potvrdil. Ve hře je měsíční kontrakt, po něm by si obě strany řekly, co dál.

Při zranění klíčového obránce Petra Kadlece, jenž bude s kolenními vazy marodit minimálně čtyři týdny, si vedení vytipovalo účastníka MS 2014, který odehrál za národní tým celkem 22 utkání, ale od jarního konce smlouvy na Floridě zůstával bez klubového angažmá.

Kindl, jenž v zámořské soutěži oblékal dresy Detroitu a Floridy, hrál naposledy hokejový zápas na konci dubna za českou reprezentaci při generálce na MS, ale do Paříže se nakonec nedostal. Nyní hledal možnosti působení i v cizině, ale teď bere možnost začít sezónu se zpožděním v dresu Plzně společně se svým sourozencem.

„Mužstvo nám šlape a každý zásah do něj může být citlivý, ale Kubu Kindla znám dobře a je to kluk, který nám kabinu nerozbije. Ve chvíli, kdy vypadl jeden z pilířů obrany, potřebujeme zadní řady doplnit," naznačuje Vlasák, jenž by si přál, aby se Kindl objevil v sestavě Škody už při pátečním šlágru v Třinci.

Na extraligovém ledě odehrál Kindl, rodák ze Šumperka, zatím jen 28 zápasů. Debutoval ještě jako junior, sezónu 2012/13 pak začínal v pardubickém dresu, než získal kontrakt v NHL.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice