Hlavní obsah

Zlínský kapitán má zastavenou činnost! Další dva kluby jsou trestány za fanoušky

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Zlína se až do konce příštího týdne budou muset obejít bez svého kapitána. Ondřej Veselý za faul kolenem na vítkovického Rastislava Deje, za nějž byl v úterním střetnutí 14. extraligového kola proti Vítkovicím vyloučen na pět minut a do konce utkání, obdržel od disciplinární komise stopku na tři zápasy

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Kapitán Zlína Ondřej Veselý (vlevo).

Článek

Veselý v polovině třetí třetiny za nepříznivého stavu 3:4 pro svůj tým zasáhl nevybíravým zákrokem kolenem na koleno Deje a rozhodčí Oldřich Hejduk s Petrem Úlehlou ho předčasné poslali pod sprchy.

„Zákrok byl veden čelně na protihráče, který byl v držení kotouče. Ve chvíli, kdy se protihráč pokusil protisměrnou kličkou vyhnout blížícímu se střetu, Veselý vystrčil aktivně koleno proti směru jeho jízdy a zasáhl protihráče do pravé nohy," shledal po zhlédnutí videozáznamu inkriminovaného momentu předseda disciplinární komise Karel Holý.

„Ze svého postavení měl přitom (Veselý) o situaci dobrý přehled a musel si být vědom toho, že přenesením těžiště na pravou nohu a aktivním pohybem kolena s největší pravděpodobností dojde k zásahu protihráče s možností vážného zranění. Protihráč v důsledku střetu utkání nedokončil," dodal Holý.

Vítkovice v pětiminutové přesilovce dvakrát skórovaly a nakonec ve Zlíně triumfovaly jednoznačně 7:3. Berani budou svého kapitána postrádat ve venkovním utkání v Pardubicích, doma proti Liberci a v Brně. Do hry se Veselý může vrátit 31. října proti Jihlavě.

Dvoutisícovou pokutu musí z rozhodnutí disciplinárky zaplatit Hradec Králové, jehož fanoušci se v nedělním utkání s Pardubicemi provinili podruhé v sezóně opakovaným, hrubě vulgárním skandováním. Napomenutí pak za stejný prohřešek obdržela Mladá Boleslav, jejíž příznivci se provinili v neděli s Třincem premiérově v ročníku.

Reklama