Hlavní obsah

Dej bude Vítkovicím scházet až tři měsíce. Slova o teatrálnosti mě naštvala, zlobí se útočník

Ostrava

Hokejový útočník Vítkovic Rastislav Dej bude kvůli zranění, které mu způsobil v utkání 14. kola zlínský kapitán Ondřej Veselý, mimo hru dva až tři měsíce. Lékařská vyšetření odhalila u Deje hned tři zranění v oblasti kolene a nohy.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Vítkovický Rastislav Dej se chytá za zraněné koleno v utkání se Zlínem.

Článek

„Rasťo Dej má natržené postranní vazy a natržené křížové vazy v koleni, dále má natržený meniskus v koleni a také úlomek v bércové kosti. Předpokládaná doba rekonvalescence je hrubě orientačně dva, možná až tři měsíce," uvedl klubový lékař Vítkovic Daniel Gavlíček.

Veselý v polovině třetí třetiny za nepříznivého stavu 3:4 pro svůj tým zasáhl nevybíravým zákrokem kolenem na koleno Deje a rozhodčí Oldřich Hejduk s Petrem Úlehlou ho předčasné poslali pod sprchy. Disciplinární komise následně útočníka Zlína potrestala stopkou na příští tři utkání.

„Situace to byla hodně nešťastná, zbytečná. Byl tam ofsajd, zákrok přišel po odpískání," krčil rameny slovenský útočník Vítkovic, kterého nepříjemně překvapilo následné vyjádření Veselého v médiích, že si za zranění mohl částečně Dej sám. „Tohle mě naštvalo. Samozřejmě je otázkou, jak přesně novináři jeho slova odcitovali, nicméně něco v tom duchu asi před nimi říci mohl, a to mě mrzí. Chybí mi určitá úcta. Ondra je zkušený hráč a tuto úctu by asi měl mít. Pokud někomu ve střetu urazím koleno, tak pak veřejně uznám chybu, omluvím se, přijmu trest. Slova o teatrálnosti mi přišla přehnaná a zbytečná. Když mám uražené koleno, tak se nemůžu okamžitě zvednout a odjet sám na střídačku, to je logické," zlobil se Dej.

Rozladěný je také generální manažer a kouč Vítkovic Jakub Petr. „Nadále si stojím za tím, že Ondřej Veselý nefauloval Rastislava Deje úmyslně. Nicméně si myslím, že trest na tři zápasy za takto vážné ohrožení zdraví protihráče mi nepřipadá adekvátní. Zaráží mě, že disciplinární komise ve svém resumé neuvedla a tím pádem ani nezohlednila, že k zákroku došlo až po odpískání, tedy po přerušení hry," uvedl Petr.

Kapitán Zlína Veselý se Dejovi za zákrok telefonicky omluvil dodatečně. „Ondra mi napsal zprávu, že ho to mrzí, že v tom nebyl úmysl a přeje rychlé uzdravení. Podle mě je z toho Ondra dost špatný," zmínil Dej.

Reklama

Související témata: