Hlavní obsah

Bednář nedal trestné střílení, ale rozhodl v přesilovce. Vzal jsem to na sebe, věřil jsem si, řekl

Brno

Hokejisté Mountfieldu dokázali poprvé od přestěhování z Českých Budějovic do Hradce Králové uspět v základní části extraligy na brněnském kluzišti a vítěznou šňůru zápasů v řadě protáhli na sedm. Na čtvrtém místě tabulky se dotáhli na druhou Kometu i třetí Třinec a pouze jediný bod je dělí od vedoucí Plzně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Bednář z Hradce Králové.

Článek

„Je to paráda. V pátek už máme odpracováno a hned se soustředíme na nedělní duel s Litvínovem," nepropadal euforii kapitán Východočechů Jaroslav Bednář, který byl ústřední postavou závěru utkání. Nejprve za nerozhodného stavu 1:1 nepřekonal brankáře Čiliaka z trestného střílení, avšak už za sedm vteřin zaznamenal v dvojnásobné početní převaze rozhodující gól.

„Při penaltě zůstal Čiliak v naprostém klidu a výborně mě vybruslil. Je to zkušený gólman. Věděl jsem ale, že ještě budeme pokračovat v přesilovce, a tak jsem to chtěl vzít na sebe. Věřil jsem, že ho přece jen prostřelím. Povedlo se, štěstí se ke mně přiklonilo," liboval si ostřílený forvard.

Bednář má radost, že se jeho mužstvo po nepříliš povedeném vstupu do sezóny výrazně zvedá. „Nějakou dobu nám trvalo, než si tým sedl. Po první výhře jsme už ale začali šlapat. A naše vzepětí souvisí i s návratem uzdraveného brankáře Rybára. Ten je tím elementem, který vnesl do mužstva pohodu."

Rybára vyzvedl i hradecký asistent Pavel Hynek. „Moc nám nejen v Brně pomohl. Nakonec rozhodly v náš prospěch přesilovky, my jsme proměnili dvě, Kometa jen jednu. Klukům patří za předvedený výkon velký dík," má jasno.

Brňané naopak padli už ve třetím extraligovém utkání za sebou. „To je sport. Chvíli to jde, chvíli ne. Musíme se z porážek oklepat a v neděli se v Mladé Boleslavi vrátit na vítěznou vlnu. S jedním vstřeleným gólem se bohužel málokdy vyhrává," věděl útočník Komety Jan Hruška.

Ten uznává, že Mountfield skvěle bránil střední pásmo. „Navíc má výborného gólmana a drželo se ho štěstí," vypočítal důvody těsné porážky.

Obránce Jakub Krejčík si posteskl, že Kometa málo střílela. „Hlavně v první třetině. Hrajeme doma, a tak těch puků musí jít na soupeřova brankáře víc. Dost komplikovaně jsme se dostávali do útočného pásma," vadilo mu. Momentálně postrádá po svém boku zraněného parťáka Ondřeje Němce. „Tak kvalitní bek nám samozřejmě hodně chybí. Já jsem ale teď na ledě o dost víc, což mi vůbec nevadí."

Reklama

Související témata: