Hlavní obsah

Kapitán ve druhé lajně zařídil Pirátům výhru. Oplatili jsme důvěru trenérovi, podotkl Vondrka

Chomutov

Hokejisté Chomutova po šesti porážkách v řadě v extralize naplno bodovali. A zásadní měrou se na vítězství nad Pardubicemi 3:2 podílel kapitán týmu Michal Vondrka, který vstřelil dva góly. Rozhodující trefu zaznamenal v předposlední minutě. "Konečně nám to vyšlo," radoval se.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Michal Vondrka z Chomutova se raduje z gólu.

Článek

„V předešlých domácích zápasech jsme se dost trápili, hlavně se Zlínem to bylo tragické. Od té doby se ale postupně zlepšujeme, byť jsme prohráli na Spartě, a v pátek to nebylo špatné proti Mladé Boleslavi. Chtěli jsme vydržet v tom, co jsme nastolili, a prolomili jsme tu černou sérii," líčil zkušený útočník Pirátů.

Poprvé v sezóně se střelecky prosadil při utkáních v chomutovské areně, čehož si moc považoval. „Soupeři, kteří sem přijedou, hlídají některé hráče. Fakt ale nevím, proč se mi předtím v koncovce doma nedařilo. Hlavně jsem rád, že sbírám kanadské body a snad pomáhám týmu. I diváci si tři body zasloužili," přemítal Vondrka.

Chomutovu se vyplatila trpělivost. „Trenéři ani výsledkovou krizi nebrali úplně negativně. Zůstali pozitivní. Přitom leckterý kouč by reagoval i tím, že by mohly přijít změny v kádru. Těší mě, že nás nervozita nepoznamenala. Domluvili jsme se v kabině, co musíme zlepšit, a snad jsme trenérům oplatili důvěru výhrou nad Pardubicemi," vysvětlil kapitán.

Vondrka věří, že výhra bude impulsem k dalšímu vzestupu výkonnosti. „Hokej je o hlavě a psychika dělá hodně. Růža (trenér Růžička) zkusil udělat změnu i ve složení formací a rozdělil nás s Ivanem Humlem. Šel jsem do druhé lajny. Během sezóny jsme pár třetin už takhle odehráli. To je život a někdy se třeba k Ivanovi vrátím. Mezi prvním a druhým útokem zase tak velký rozdíl není, ale možná i tenhle dílčí zásah do sestavy tým nakopl," uvažoval chomutovský tahoun.

„Michal Vondrka je naším rozdílovým hráčem," vysekl poklonu kapitánovi i chomutovský brankář Štěpán Lukeš, který vychytal svoje první vítězství v extralize.

Ve stejném duchu se vyjádřil také asistent trenéra Jan Šťastný. „Po pátečním zápase jsme řešili, že musíme něco udělat pro oživení útočné hry. Sáhli jsme, tedy především trenér Růžička, do záložního plánu, protože moc variant nemáme. Oddělili jsme Humla od Vondrky, trochu jsme tím promíchali sestavu a zkrátka se nám to podařilo. Vondrka rozhodl zápas," usmál se asistent.

Reklama

Související témata: