Hlavní obsah

Poprvé opustil Kometu - dal gól, slavil i výhru. Kdyby se prohrálo, byl bych smutný, hlásil Káňa

Olomouc

Hokejisté Olomouce potřetí za sebou na domácím ledě vybojovali tři body, když po výborném výkonu zdolali v 16. kole extraligy lídra soutěže Plzeň 5:0 a oplatili jí tak drtivou porážku (10:1) z prvního letošního vzájemného duelu na půdě Indiánů. Poprvé se v dresu Kohoutů představil útočník Jan Káňa, který je na Hané do konce roku na výpomoc z Brna a hned k vítězství svého týmu přispěl parádní trefou.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Plzně Miroslav Svoboda inkasuje druhou branku na ledě HC Olomouc v utkání 16. kola extraligy.

Článek

Premiéra v novém dresu parádní. Vysoká výhra s nulou a ještě jste dal gól...

Jsem za to rád. Klukům se dařilo v přechozích zápasech, já přišel, dostal se hned do sestavy. Kdyby se prohrálo, byl bych z toho hodně smutný. Naštěstí jsme však vyhráli a to je hlavní.

Gól, který jste vstřelil, padl po parádní akci, souhlasíte?

Určitě. Otevřelo se mi to před bránou. Míra Holec mi puk krásně dal, já střílel na bránu, chtěl jsem ji samozřejmě trefit a vyšlo to, jak nejlépe mohlo.

Jaké máte z utkání v novém působišti pocity?

Dobré. Ze začátku jsem byl nervózní. Přece jen, byl to první duel mimo Brno, kde jsem strávil celou dosavadní kariéru. Všechno bylo pro mě nové. Jak jsem dal ale ten gól, spadlo to ze mě a už jsem střídal v pohodě.

Co vzhledem k výsledku bylo klíčové?

Asi první třetina. Dali jsme v ní dva góly a oni znervózněli. Mysleli si, že to tady půjde samo, jenže my jsme vycházeli z poctivé defenzívy a soustředili se na brejky. Navíc nám vycházely i přesilovky. Některé jsme proměnili, ty jejich jsme ubránili. Důležitá byla zejména ta čtyřminutová ve druhé třetině při vyloučení Marka Laše. Kluci ji dokonce začali u nich v pásmu a to Plzeň viditelně rozhodilo. Hodně nám ještě v první třetině pomohl i Braňo Konrád, když chytil nájezd Milana Gulaše.

Jak vůbec došlo k tomu, že jste skončil zrovna v Olomouci? Mohl jste to nějak ovlivnit?

Řešili to manažeři. Mě se jen ptali, jestli nejsem proti a já nebyl. Především jsem chtěl hrát. Navíc tady znám hodně kluků, kteří prošli Brnem, takže jsem se sem i těšil.

Co od působení v dresu Kohoutů očekáváte?

Chci se dostat do zápasového tempa a vrátit se ke hře, kterou jsem praktikoval před zraněním. Pak uvidím, jak se kluby domluví, co a jak dál.

Jsou vaše zdravotní potíže definitivně pryč?

Před půl rokem jsem byl na operaci s rukou a návrat jsem asi trochu uspěchal. Po pár zápasech jsem si natáhl nějakou šlachu, kterou jsem měl unavenou, a bylo zle. Už však od té doby uběhl měsíc a je to naprosto v pohodě.

Reklama

Související témata: