Hlavní obsah

Derby dvakrát ve čtyřech dnech. Bude to jako v play off, shodují se třinecký Irgl a vítkovický Klok

Ostrava

Pouze v utkáních play off se obvykle utkávají týmy vícekrát v tak krátkém období, jako to v tomto týdnu čeká hokejisty Třince a Vítkovic. Regionální rivalové se střetnou v úterý v třinecké Werk Aréně (17 hodin), kdy předehrají původně prosincové 30. kolo, a znovu v pátek, kdy je na programu řádné střetnutí 17. kola (17:30). Tentokrát na vítkovickém ledě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Třinecký hokejista Zbyněk Irgl.

Článek

„Bude to zajímavé. Trochu jako v play off," pousmál se Zbyněk Irgl, který v minulosti oblékal dres Vítkovic, nyní ale bojuje za Třinec. „Vítkovice mají v této sezóně výborný mančaft. Nějaké body sice ztratily, ale začátek jim vyšel a byly nahoře. I teď udělaly nějaké dobré výsledky. Ty zápasy budou znovu hodně těžké. Je to derby, ve kterém je úplně jedno, kdo je, na jakém místě tabulky. Každý hráč přidá do souboje ještě něco navíc než obvykle," přemítal Irgl.

Zatímco Vítkovice odehrály poslední extraligové utkání v úterý 17. října ve Zlíně (7:3) a od té doby odpočívaly, Třinec v pátek doma porazil v tu chvíli vedoucí Plzeň 3:2 v prodloužení, v neděli taktéž doma 3:0 Jihlavu. „Hrajeme od začátku sezóny doma opravdu dobře a když nám to v poli trošku nejde, tak nás (brankář) Šimon (Hrubec) podrží. I v derby budeme chtít bodovat, protože tabulka je tak našlapaná, že když zaváháte ve dvou třech utkáních, jste najednou úplně jinde," upozornil Irgl.

V prvním letošním vzájemném utkání uspěl Třinec, který doma porazil Vítkovice 3:2. I proto budou chtít Vítkovičtí tentokrát uspět. „Vnímáme to jako takové menší play off. Hrajeme jednou venku, jednou doma. Většinou to v play off bývá tak, že když se v jednom zápase něco stane, tak se to ve druhém utkání v uvozovkách oplácí. Já osobně čekám vyhrocené zápasy plné emocí," řekl vítkovický obránce Lukáš Klok.

To, že jeho tým půjde do zápasu po týdenní přestávce, bere spíše jako nevýhodu. „Někomu vyhovuje více času volna, jiný hráč zase vyžaduje větší zápasové tempo. Samozřejmě záleží, jak je kdo natrénovaný. Já osobně jsem radši, když jdou zápasy rychle po sobě, protože mi dají více než trénink. Ale na dvojzápas se těším a věřím, že to pro nás dopadne dobře," zmínil dvaadvacetiletý bek.

Reklama

Související témata: