Hlavní obsah

Kapitán Sparty už zase pálí. Jenže způsobem, který přináší radost Plzni

Praha

Poprvé v kariéře vedl Spartu coby kapitán. Když pražský klub krátce před zápasem s Plzní oznámil, že dosavadní muž s céčkem na prsou Jaroslav Hlinka, který v probíhající sezóně marně čeká na gól, nenastoupí až do konce listopadové reprezentační pauzy k zápasům a bude hledat formu intenzivnějším trénováním, zvolili trenéři jeho nástupcem Miroslava Formana. Sedmadvacetiletý útočník hned při své premiéře s céčkem skóroval, jenže o takový zásah rozhodně nestál. Vlastním gólem pomohl Škodovce k jejímu druhému gólu a výhře 2:0...

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Miroslav Forman vedl Spartu v utkání s Plzní jako kapitán.

Článek

Co se v oné 17. minutě stalo?

Sami (brankář Aittokallio) po střele neviděl puk v brankovišti a já se mu ho snažil přiklepnout. Bohužel jsem si dal vlastňáka. Dost blbej gól (povzdechne si).

Jak jste vůbec v kabině reagovali, když vám trenéři oznámili své rozhodnutí o Jaroslavu Hlinkovi?

Jarda se s nimi nějak dohodl, je to jejich věc. Určitě ho ještě budeme potřebovat, v kabině i na ledě. Nevím, co bych k tomu víc řekl.

Třeba to, jestli by vám nyní, kdy jste prohráli pět z posledních osmi utkání, nebyl díky svým zkušenostem platnější na ledě...

Nepitval bych se v tom. Je prostě na něčem domluvený s trenéry a až se vrátí, určitě nám pomůže.

Měnilo se pro vás něco, když jste nosil kapitánské céčko místo něj?

Vůbec nic, vždycky chcete každý zápas vyhrát. Možná jsem jen cítil trošku větší zodpovědnost. Myslím si ale, že v kabině jsem byl slyšet dost i bez nějakého písmena na drese. Céčko tady stejně čeká na Jardu, až se vrátí, bude zase kapitán. To on je ten tahoun a lídr. Jak v kabině, tak na ledě.

Proti Plzni jste ale museli najít lídra nového, což se vám nepodařilo...

Těžko se proti tak dobrému soupeři jako je Plzeň hraje, když po špatné první třetině prohráváte o dva góly. Pak jsme se sice hodně zvedli a odmakali to, ale v útoku je na nás vidět křeč. Vždyť jsme se pořádně nedostali do žádných šancí. Nedostáváme se do střeleckých pozic, ze kterých padají góly. Když už nějaká střela přijde, je ze strany nebo od modré, kdy gólman vidí. Máme s tím problémy dlouhodobě, zatím se nám to nedaří zlomit.

Cítíte na sobě a spoluhráčích, že vám chybí sebevědomí?

Je to tak, celé je to o hlavě. Nevím, kdo z nás si teď věří a je na tom s hlavou dobře. A to se pak odráží i ve výkonech. Padla na nás deka, nikdo nám s tím ale nepomůže, musíme se z toho vyhrabat sami.

Trenér Sparty Jiří Kalous o Jaroslavu Hlinkovi:
"Jardovi se herně nedařilo podle jeho ani našich představ a tohle řešení akceptoval. Domluvil jsem se s ním, že si vyčistí hlavu, dobře potrénuje a věřím, že se vrátí ve výborné formě. Rozhodně tento krok nemá vyznít tak, že současná situace Sparty je jeho vina. To v žádném případě. Akorát jsme hledali řešení, jak ho nastartovat, aby se mu vrátila forma."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články