Hlavní obsah

Starosti vycepovaného snajpra Kubalíka. Ve vzduchu visí NHL i olympiáda

Praha

Sportovní veletoče někdy s hráči dokážou pořádně mávat. Hokejový útočník Dominik Kubalík válí za Plzeň, je nejlepším střelcem nejvyšší soutěže, patří ale švýcarskému klubu Ambri-Piotta. Na začátku sezóny se nevešel do sestavy Ufy v KHL, proto zvolil Švýcarsko, nyní o něj projevily zájem kluby z NHL, nejhlasitější je zatím nabídka od Los Angeles Kings. „On si užívá hokej, protože má výsledky. Tohle jsou příjemné starosti,“ těší zájem jeho agenta Jiřího Hamala z agentury Global Management Group.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Dominik Kubalík.

Článek

Jaká je současná situace ohledně Dominika Kubalíka?

Zájemců z NHL je více, ale Dominik je na rezervační listině Los Angeles, takže oni se nyní snaží domluvit se švýcarským klubem.

Jak reálné je, že opravdu odletí v dohledné době?

On je vázaný smlouvou ve Švýcarsku, takže záleží na rozhodnutí švýcarského klubu, jestli mu dají příležitost.

Takže vše nyní řešíte...

Samozřejmě, Kings se dotazovali, ale Švýcaři si stojí za smlouvou, která je podepsaná, zatím se nic neděje, ale celé se to může kdykoliv otočit. Také záleží, jestli vydrží zájem Los Angeles. Teď mají zraněné hráče, ty se budou vracet, takže je možné, že se jednání přesunou na jiný klub v NHL, který by měl s Dominikem větší plány.

Co preferuje váš klient?

On je vázán smlouvou, která je podepsaná mezi Plzní a Ambri, takže se může stát, že dohraje sezónu ve Švýcarsku. Samozřejmě se také zajímá o olympiádu, která bude v Koreji. Potažmo o mistrovství světa, to je pro něj také zajímavé. Momentálně hraje v Plzni, ale je tu více cílů, na které by chtěl dosáhnout - olympiáda, NHL. Podle situace se uvidí.

Nemá z toho všeho velkou hlavu?

Ne, on je po začátku sezóny tak vycepovaný, že horší to být nemůže, bude to jen lepší. On si užívá hokej, protože má výsledky. Tohle jsou příjemné starosti.

Váš odhad, jak vše dopadne?

Každá strana si bude hájit své zájmy. Nemůžu předjímat, pro mě je důležité, že Dominik je spokojený a je o něj zájem.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín