Hlavní obsah

Brno - Zlín 2:3 SNBrankář Kašík dotáhl Zlín k výhře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Fořt 0 : 1
20. Zaťovič 1 : 1
32. Honejsek 1 : 2
40. Svoboda 2 : 2
65. Fořt (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno prohráli v 17. kole extraligy se Zlínem 2:3 po samostatných nájezdech. Beranům pomohl k výhře výborným výkonem brankář Libor Kašík a také útočník Tomáš Fořt, jenž vstřelil jednu branku v běžné hrací době a proměnil také rozhodující nájezd. Dvě asistence si v brněnském týmu připsal Martin Erat.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují z gólu. Ilustrační snímek.

Článek

V prvním útoku Komety se po návratu z Caroliny objevil mezi křídly Eratem a Zaťovičem poprvé v této extraligové sezoně osmnáctiletý Martin Nečas. Brňané svého soupeře přehrávali rychlostí i kombinační chytrostí, v koncovce si ale dlouho nedokázali poradit s pozorným brankářem Kašíkem.

Zlín se většinu času úspěšně bránil a spoléhal jen na rychlé protiútoky. Po jednom z nich ujel v 16. minutě po pravém křídle Fořt, který se protáhl okolo Barinky a překonal brankáře Vejmelku. Brňanům se podařilo srovnat skóre v závěru úvodní třetiny, kdy na Zaťovičovu střelu po ledě Kašík nedosáhl.

Berani ve druhé třetině srovnali se svým soupeřem krok. Byli aktivnější a ve 32. minutě získali zpět jednobrankový náskok, když za pouhých 18 sekund využil Honejsek početní výhodu. Po inkasovaném gólu Brňané zvýšili své úsilí, častěji ostřelovali brankáře Kašíka. Stejně jako v úvodní třetině skórovali těsně před přestávkou. Při přesilovce po kombinaci Krejčíka s Eratem srovnal skóre Svoboda.

V závěreční třetině převzala režii zápasu Kometa, která dostala i zásluhou dvou přesilovek soupeře pod drtivý tlak. Berani se několik minut nedokázali dostat ze svého obranného pásma a trenér Robert Svoboda dokonce sáhl k oddechovému času.

Převahu ale domácí hokejisté nevyužili, obětavě bránící Berani dotáhli zápas do prodloužení. Ani v něm se ale gólově Kometa neprosadila, rozhodnout mohl také Fořt, jehož sólový nájezd kryl brankář Vejmelka. V nájezdech byli v úvodu úspěšní na straně Zlína Okál a Fořt, jediný gól Brna zaznamenal Vincour.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Aukro Berani Zlín 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Zaťovič (M. Erat, Gulaši), 40. T. Svoboda (M. Erat, Krejčík) - 16. Fořt (Matějíček, Valenta), 32. Honejsek (Roberts Bukarts, Freibergs), rozhodující sam. nájezd Fořt. Rozhodčí: Kubičík, Šír - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Vejmelka - Štencel, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec - M. Erat, Nečas, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, T. Svoboda - Mallet, J. Hruška, H. Zohorna - Haščák, V. Němec, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.
Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Matějíček, Valenta, Petran, Žižka, Gazda - Roberts Bukarts, D. Šťastný, Rihards Bukarts - J. Ondráček, Honejsek, Kubiš - Okál, P. Sedláček, Fořt - Popelka, Fryšara, Klhůfek. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice