Hlavní obsah

Šli jsme si důsledně pro tři body, byl Rulík spokojený po výhře nad Spartou

Josef PešoutSport.czPrávo

Od třetího kola čekali hokejisté Litvínova na tříbodovou výhru v extralize. Pocit z vítězství v řádné hrací době zažili až v pátek poprvé od 12. září! A stálo to za to. Zdolali pražskou Spartu 4:3, když rozhodující branku vstřelil sedmapadesát sekund před koncem třetí třetiny útočník Viktor Hübl. Není proto divu, že litvínovský trenér Radim Rulík byl po dlouhé době spokojený s výsledkem i předvedenou hrou. „Šli jsme si pro tři body,“ pochválil kouč Vervy svoje svěřence po duelu se Spartou.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Pohled na litvínovskou střídačku, v pozadí zprava trenér Radim Rulík a jeden z jeho asistentů Jiří Šlégr.

Článek

Začněme ohlédnutí za bojem s pražským soupeřem klíčovou situací ze samotného závěru.

Jsem hlavně rád, že se za stavu 3:3 prosadil zrovna Viktor Hübl. Dal první gól v sezóně. A právě ve chvíli, kdy to bylo nejvíc zapotřebí. Moc jsme mu to přáli, a z našeho pohledu je důležitou věcí, jak se dostává do tempa po nedávné pauze zaviněné zraněním. Věříme, že mu gól pomůže, a tudíž i celému mužstvu. První formace funguje i díky tomu, že se vrátili do sestavy Hübl s Jánským. Prošli si zdravotními problémy, přičemž si i odpočinuli a vyčistili si hlavy. To je vklad i do dalších zápasů.

Se Spartou jste třikrát vedli a počtvrté jste jí už nedovolili vyrovnat.

Soupeř byl agresivní, jeho hráči výborně bruslili. Stěžejní bylo, že jsme ani jednou v utkání neprohrávali. Byla tam z naší strany i hluchá místa, především v prvních dvou třetinách. Nakonec jsme do toho dali maximum, a vyplatilo se, když jsme Spartu v závěru přetlačili. Tři body jsou cenné i s ohledem na to, že jsme navázali i na předchozí bodové zisky s Brnem, Plzní, Libercem i z Hradce Králové.

Do jaké míry vám přálo i štěstí?

Nechci říci, že to bylo jen šťastné vítězství. Šli jsme si za ním důsledně až do poslední minuty.

Jaký byl záměr pro konec třetí třetiny?

Soustředili jsme se na to, abychom neinkasovali. Sparta předtím hrozila z rychlých protiútoků. A bylo to otevřené na obě strany.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice