Hlavní obsah

Nečas začal po návratu ze zámoří prohrou po nájezdech. Zpočátku jsem měl tužší nohy, připustil

Brno

Útočník Martin Nečas se v prvním zápase po návratu ze zámoří za brněnskou Kometu musel spokojit jen s bodem. Obhájci titulu padli před svými fandy v extraligovém duelu s hokejisty Zlína 2:3 po samostatných nájezdech.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Nečas

Článek

„Jsem šťastný, že jsem zase mohl za Kometu nastoupit. Ale nejsem rád, že jsme nevyhráli. Bod je málo. V neděli v Chomutově to musí být lepší," říká talentovaný osmnáctiletý mladík, který v úvodu sezóny odehrál jedno utkání za Carolinu v NHL.

Zápas začal v elitní brněnské formaci mezi Eratem a Zaťovičem, poté se ovšem přesunul do třetího útoku. „Tři týdny jsem žádné utkání nehrál, asi proto jsem měl zpočátku trochu tužší nohy. Postupně se to však lepšilo a ve třetí třetině jsem se už cítil docela dobře. Gól jsem ale bohužel nedal a ani jsem na něj nepřihrál," lituje Nečas, který mohl v páté sérii prodloužit penaltový rozstřel, v samostatném nájezdu však trefil pouze tyč zlínské branky. „Škoda. Nájezdy jsou vždycky loterie. Zlíňané v nich byli šťastnější, nás vychytal Kašík," uznává.

Haken: Chvíli ještě potrvá, než se dostane do formy

Brněnský asistent Petr Haken si cení, že Nečas měl do zápasu obrovskou chuť. „Dobře se pohyboval, byla na něm vidět veliká snaha. Chvíli ale ještě potrvá, než se dostane do optimální formy. Zápas od zápasu bude ovšem lepší a lepší," předpovídá Haken, který ocenil výtečnou defenzívu Zlína. „Těžko jsme se proti ní prosazovali. Škoda, že se nám nepovedlo vstřelit ve třetí dvacetiminutovce, v níž jsme hosty přehrávali, vítězný gól," smutní.

K zlínskému triumfu výrazně přispěl útočník Tomáš Fořt, který vstřelil vedoucí branku Beranů a pak se trefil i v rozhodujícím samostatném nájezdu. „Pro mě to byl asi jeden z nejpovedenějších extraligových zápasů. V Brně to nebývá nikdy lehké, dvou bodů si tudíž mimořádně považujeme. Kdybych ale pět minut před koncem základní hrací doby proměnil stoprocentní šanci, mohli jsme odjíždět ještě spokojenější," přemítá Fořt, jehož si Zlíňané nedávno stáhli z hostování v Přerově. Pochválil atmosféru v brněnské DRFG Areně. „Diváci jsou úžasní, dobře se tady hraje i soupeřům," tvrdí.

Jeho tým ztratil v závěru obou úvodních třetin jednogólové vedení. „Za stavu 2:2 jsme čekali ve třetí třetině tlak Komety, ale zejména v oslabeních jsme ho se štěstím přečkali. V nájezdech jsme byli šikovnější, a tak máme dva body. Získali jsme je díky enormní bojovnosti a odhodlání," pochválil kouč Zlína Robert Svoboda svoje mužstvo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.