Hlavní obsah

Kanonýr ukončil čekání na první gól. Bylo opravdu dlouhé, oddechl si litvínovský Hübl

Litvínov

Hokejový útočník Viktor Hübl vstupoval do nynější sezóny v roli nejproduktivnějšího aktivního hráče v extralize. V pátečním prestižním duelu s pražskou Spartou svým gólem rozhodl o vítězství týmu Litvínova 4:3. Zároveň zaznamenal teprve svou premiérovou trefu v probíhajícím ročníku, předtím měl jen tři asistence. Po zranění ale věří, že mu to tam začne zase padat.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Viktor Hübl (vlevo) se raduje z jednoho z mnoha gólů v litvínovském dresu.

Článek

Hodně jste si oddechl, že jste prolomil čekání na první gól?

Co k tomu říci? Bylo to dlouhé. Naštěstí jsem přece jen skóroval a doufám, že se to tím spustí a nějaké další branky přidám. Cením si toho, že to byl důležitý gól, který přinesl tři body. Je to vždycky lepší, než když dáte branku už za rozhodnutého stavu, i když samozřejmě každá se počítá. Jen to mohlo přijít trochu dřív.

Čekal jste někdy na první zásah v sezóně tak dlouho?

Asi to bylo nejdelší období, co mi na začátku sezóny pořád svítila v gólové statistice nula. Během roku jsou střelecké krize, třeba jsem nedal gól deset zápasů, ale nejspíš ne hned v úvodu.

Odehrál jste jen deset kol, sedm utkání jste vynechal kvůli zranění. Jak jste prožíval nucenou absenci?

Možná jsem si i odpočinul a taky potrénoval, což mi svým způsobem pomohlo. Vypadl jsem z tempa na tři týdny, o to víc jsem se těšil na zápasy. Doufám, že se budu zlepšovat.

Litvínov si proti Spartě připsal čtvrtou výhru z posledních pěti zápasů. Byla tam sice i některá vítězství pouze za dva body, ale zdá se, že tým se zvedá. Je to tak?

Ani při předešlé neúspěšné sérii jsme nepropadali skepsi. Nebylo to příjemné, když jsme měli několikabodovou ztrátu na předposlední místo. Kabina funguje a snažíme si nějak pomoci. V minulosti jsme se z útlumu většinou dostali a věřím, že letošek nebude výjimkou.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec