Hlavní obsah

Šílená rána! Výborný ale Spartu vzal, chyběl mu smrad kabiny

Praha

Před prvním tréninkem po svém návratu do Sparty přišel v neděli do holešovické arény už v sedm ráno. František Výborný, který v minulosti dovedl Spartu ke třem titulům, se vrací, aby pomohl týmu z krize. „Je tady na čem dělat, takhle vám to řeknu, nebylo to pravé ořechové,“ přiznal pak po tréninku. Co se mu konkrétně nelíbilo, to čtyřiašedesátiletý trenér, prozradí v našem videu.

Trenér František Výborný po osmi letech znovu vede hokejisty SpartyVideo: Sport.cz

 
Článek

V posledních pěti letech působil František Výborný v Mladé Boleslavi, nejprve jako trenér, v posledních měsících jako sportovní konzultant. „Jako konzultant jsem nebyl pod takovým tlakem, ale když v září začala extraliga, chyběla mi ta vůně, respektive smrad kabiny. Postupem času jsem si zvykal a začal se hokejem bavit. No a pak přišla ta šílená rána, že mi zavolal Petr Bříza. Nejdřív jsem mu řekl, že se zbláznil," říká zkušený kouč. Po kratičkém čase na rozmyšlenou nakonec s nabídkou souhlasil. „Viděl jsem, že Sparta potřebuje pomoc a trenérů není na trhu moc," dodává.

Zápasová premiéra na střídačce Sparty čeká trenéra Výborného příští pátek na ledě brněnské Komety. Pro tento vypjatý zápas plánuje pohyby v sestavě, jaké, to prozradit nechce. „Mužstvo hlavně potřebuje trochu klidu, protože je pod dekou. Je to potřeba trochu uvolnit. Kometa je samozřejmě favorit, ale zatím nad tím utkáním moc nepřemýšlím."

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice