Hlavní obsah

Mladá Boleslav - Liberec 3:1Mladá Boleslav porazila po 12 vzájemných porážkách Liberec

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 18. kole extraligy Liberec 3:1. Středočeši se tak dočkali výhry s Bílými Tygry po sérii 12 porážek za sebou. Naposledy se ve vzájemných zápasech radovali v září 2015, kdy doma vyhráli stejným výsledkem jako dnes.

Článek

Mladoboleslavští nastoupili v porovnání s nepovedeným pátečním představením v Pardubicích (0:3) s přeskupenými formacemi, Janem Růžičkou mezi tyčemi a s patrnou touhou ukončit nadvládu hostů ve vzájemných kláních. Už po 67 vteřinách si také vysloužili přesilovku, gólmana Willa v ní však pouze lehce zahřáli, jinak se jim příliš nepovedla.

Následovala série vyloučení na obou stranách, z nichž zásadní bylo to Krenželokovo v polovině osmé minuty. Will si během něho sice nejprve dokázal najít Klepišovu ránu bez přípravy a schoval puk v lapačce, ale přesně ve chvíli, kdy potrestaný hříšník skákal na led, našel Holík křížnou přihrávkou Klepiše a ten si zlepšil náladu - 1:0.

Právě zkušený domácí forvard byl také u další velké šance Středočechů na začátku 16. minuty. Ve středním pásmu si důrazně zaklepal holí o led, dostal puk, který vzápětí dokázal prostrčit nastartovanému Valskému. Ten sám proti Willovi zakončoval pod horní tyč, ale liberecký gólman jeho pokus vytěsnil.

Liberec toho sice během úvodního dějství příliš nepředvedl, ale už ve 23. minutě bylo srovnáno, když Jašek z velkého úhlu nachytal ranou na bližší tyčku Růžičku. Vrátit domácím vedení mohl Říha, k tomu ale potřeboval o kousek více štěstí a přesnosti, neboť rozezvučel pouze brankovou konstrukci.

Sérii slibných příležitostí poté promarnil hostující Ordoš a hosty to muselo mrzet, neboť v končící 33. minutě při hře ve čtyřech na obou stranách vyšel Hanzlíkovi risk s přihrávkou z otočky na útočné modré čáře a Pacovský ranou bez přípravy propálil Willa. Liberečtí sice vyhráli druhou část na střely vysoko 13:3, nadále však ztráceli.

Ve 45. minutě byl blízko třetí trefě domácích Musil, tísněný však zakončil po ledě těsně mimo. Před polovinou třetí části hráli Tygři 39 vteřin čtyři na tři, měli obrovské šance, ale domácí přestáli těžké chvilku bez úhony.

Liberečtí i nadále tlačili, jenže v 56. minutě fauloval Ševc a Lenc po parádní Musilově nahrávce zvýšil na 3:1. Dlouhá power play hostů na skóre už nic nezměnila. Po závěrečné siréně došlo ještě k ostré pěstní výměně názorů mezi Orsavou a Vlachem.

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Klepiš (P. Holík, Žejdl), 33. Pacovský (Jan Hanzlík, Eminger), 58. Lenc (P. Musil, Orsava) - 23. Jašek (Šmíd, Lakatoš). Rozhodčí: Hodek, Kubičík - Lederer, Ganger. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 3783.
J. Růžička - Jan Hanzlík, Knot, Eminger, Kotvan, J. Říha, Němeček, Hrdinka - Valský, P. Holík, Klepiš - Orsava, P. Musil, Žejdl - Lenc, T. Knotek, Pacovský - P. Kousal, Urban, L. Pabiška. Trenéři: Augusta, Ujčík a Žabka.
Will - Havlín, Ševc, Jánošík, Šmíd, Kolmann, Derner - Jašek, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Bulíř, Lakatoš - Bartovič, Redenbach, Ordoš - J. Stránský, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec