Hlavní obsah

Čekali jsme na třinecké chyby a ty přišly, radoval se po čtvrté nule v sezóně Rybár

Třinec

Hradec Králové to na Třinec prostě umí. Nedělní vítězství 3:0 na třineckém ledě v 18. kole extraligy bylo osmé z posledních deseti vzájemných střetnutí. Druhé v této sezóně. Zatímco Třinec prohospodařil v utkání 18. kola čtyři přesilovky, z toho minutovou pěti proti třem, Hradec Králové ve druhé třetině udeřil hned z první. „Nikdo nechtěl udělal chybu, nikdo nechtěl prohrávat, a tak to i skoro celé dvě třetiny vypadalo,“ řekl brankář Hradce Králové Patrik Rybár, který si v Třinci připsal čtvrté letošní čisté konto.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Patrik Rybár z Hradce Králové vyráží puk.

Článek

V první části jste domácím nabídli tři přesilovky. To abyste se rozchytal?

Měli jsme trošku horší vstup do první třetiny, to jsme byli ještě v autobuse. Od druhé jsme začali dominovat na ledě a byli jsme lepší. Za odměnu jsou tři body.

Byla hned první vaše využitá přesilovka zlomovým momentem utkání?

Obětavostí se nám podařilo eliminovat jejich přesilovkové formace a bylo to i tím, že jsme lépe četli hru. Věděli jsme, že hodně kombinují, jsou tam hodně dobří hráči, kteří ještě hledají jiné a dávají do prázdné. Tak jsme vyčkávali a byli rádi, že se nám oslabení povedla ubránit, protože jsme věděli, že Třinec má výborné přesilovky. Samozřejmě se lépe hraje za stavu 1:0. Vycházíme z obrany, to se povedlo i dnes. Čekali jsme na chyby Třince, které přišly a dali jsme ještě dva góly.

Bylo to o prvním gólu?

Nikdo nechtěl udělal chybu, nikdo nechtěl prohrávat, a tak se i hrálo. Nám se povedlo první gól dát a jsme rádi. Měli jsme teď čtyři zápasy venku a chtěli jsme bodovat, přivézt nějaké body. Bylo to těžké, ale podařilo se to.

Jak cenná je čtvrtá nula?

Cenná, víme, že Třinec má výborné mužstvo. Teď bychom potřebovali si podržet, co jsme předváděli a přenést to i do dalších zápasů.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín