Hlavní obsah

Připadal jsem si jako u nás v Malenovicích, řekl zlínský Kašík po výhře v Litvínově

Litvínov

Jednou z ústředních postav hokejistů Zlína při extraligovém vítězství v Litvínově 3:1 byl brankář Libor Kašík. I jeho zásluhou Berani ukončili Severočechům jejich předchozí šestizápasovou sérii, při níž vždy bodovali. „Hlavně jsme rádi, že jsme napravili úterní domácí prohru s Jihlavou," oddechl si Kašík, který byl po utkání na litvínovském zimním stadiónu plný emocí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zlínský brankář Libor Kašík inkasoval v Litvínově jen jednou (ilustrační foto)

Článek

Jaké to bylo pro vás střetnutí?

Abych se přiznal, tak celý zápas jsem se nemohl absolutně zkoncentrovat. Někdy to tak je. Jako bych šel na rybník a byl s kluky u nás v Malenovicích. Myslím, že jsem i přes výhru v Litvínově udělal pár chyb, ale i to k hokeji patří.

Vyčítáte si nějakou situaci?

Mrzí mě inkasovaný gól v oslabení. Asi toho bylo moc, protože jsem přes vlastního obránce nic neviděl. Ale uznávám, že domácí hráč to trefil krásně. Dalším klíčovým momentem byla Jánského tyčka, taky po jedné z mých chyb. Kluci byli zavaření, ale nenapadlo mě, že jsou asi unavení a špatně jsem rozehrál. Když jsem se omlouval, dali jsme gól, tak jsem to udělal jako že jsem to tak chtěl (úsměv).

Zápas jste dohrávali při dlouhé přesilovce pěti proti třem. Jak jste to viděl ze své branky?

Kluci to sehráli naprosto takticky. Jenom si v útočném pásmu přihrávali a netlačili se do brány. Nechtěli ztratit puk, abychom případně z rychlého protiútoku nedostali gól.

Co pro vás vítězství na severu Čech znamená?

Jsou to cenné tři body, které nás posouvají na šesté místo v tabulce. Bodovali jsme popáté v řadě a odčinili jsme prohru s Jihlavou po nájezdech. Zatím nám to vychází. Určitě je skvělé vyhrát venku, a navíc na ledě soupeře, který od poloviny října naznačoval velké zlepšení. Měli jsme v hlavách, že Litvínov bude bojovat naplno, aby se vzdálil poslednímu místu v tabulce. Víme, kde jsme byli loni touto dobou a že figurovat na dně není nic příjemného. Takhle jsme se od poslední příčky vzdálili my na solidních osm bodů.

Pomýšlíte na eventuální pozvánku do reprezentace?

Nejsem ukřivděný a napučený, že jsem se do ní zatím nedostal. Abych měl nějaké stresy, to určitě ne. Je pěkné, že i moje jméno někoho zajímá a je možná skloňované v této souvislosti. Chápu realitu, a ne nadarmo mám na masce slovo pokora. Třeba si počkám a někdy se dočkám, když budeme sbírat skvělé výsledky a budu nejlepší, tak to třeba přijde.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice