Hlavní obsah

Olomouc - Hradec Králové 1:0Olomouc zdolala Hradec Králové po třech letech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Mráz 1 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce vyhráli v 19. kole extraligy doma nad Hradcem Králové 1:0 a ukončili dlouhou sérii 11 porážek ve vzájemných zápasech. Hanáci se radovali poprvé od 28. listopadu 2014, kdy vyhráli na východě Čech 4:1. O úspěchu Olomouce rozhodl ve 49. minutě slovenský útočník Bruno Mráz. Jeho krajan Branislav Konrád udržel díky 19 úspěšným zákrokům už popáté v sezóně čisté konto.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Bruno Mráz z Olomouce dává jediný gól v utkání s Hradcem Králové. Vlevo brankář Patrik Rybár.

Článek

První možnost měli domácí. Při Koukalově vyloučení ale Eberle trefil dobře postaveného Rybára, který si poradil i Bucovou tečí po Škůrkově nahození. V 11. minutě vypálil Strapáč, Rybár sice neměl puk pod kontrolou, ale sudí přerušili hru. V další akci pálil Buc a hradecký gólman opět puk vyrazil.

Mountfield se dostal do hry díky přesilové hře v 15. minutě, ale Konrád udržel bezbrankový stav, když si poradil hlavně s nebezpečnými dorážkami Köhlera. Minutu před koncem první třetiny hosté špatně střídali, Ostřížek vystřelil, puk se odrazil přímo na hůl Lukáše Galvase, ale Rybár předvedl další skvělý zákrok.

Druhá část začala chybou domácích a brejkem Jarůška, jehož blafák ale dokázal Konrád chytit. Hanáci odpověděli obrovskou šancí Vlacha, který dorážel teč Hermana, Rybár však opět ukázal, že je ve skvělé formě. V polovině utkání poslal Bednář do šance Kukumberga, ale slovenský útočník vysoko přestřelil.

Ve 35. minutě si puk zkušeně nachystal Lukáš Galvas, pálil ze skvělé pozice, ale jeho pokus zblokovala hradecká obrana. Mountfield odpověděl brejkem Cingela, Konrád byl ale připraven.

Třetí třetina opět začala aktivitou Hanáků a zblízka před Rybárem neúspěšně dorážel Vlach. Domácí následně přestáli téměř bez potíží druhé oslabení v utkání. Ve 48. minutě chyboval domácí bek Škůrek, olomoucký brankář však chybu spoluhráče napravil a Jarůška vychytal. O minutu později už se měnilo skóre na druhé straně. Střelu Lukáše Galvase dorazil za Rybárova záda Mráz. Olomouc se pak ubránila při Sundherově trestu a těsný náskok ubránila až do konce.

19. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 49. B. Mráz (Strapáč, L. Galvas). Rozhodčí: M. Sýkora, Lacina - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 4143.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Skladaný, Sundher, Burian - Ostřížek, Strapáč, B. Mráz - Buc, Herman, Roman Vlach. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.
Hradec Králové: Rybár - Cibulskis, Gregorc, Rosandič, Graňák, Pláněk, Vydarený (30. F. Pavlík) - Köhler, Dragoun, Jarůšek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, M. Látal - Cingel, Koukal, Červený - Vopelka, Džerinš, R. Pavlík. Trenér: V. Sýkora, T. Martinec a Hynek.

Reklama

Související témata: