Hlavní obsah

Výborný začal prohrou v prodloužení u mistra. Bod beru, tvrdí staronový kouč Sparty

Brno

Čtyřiašedesátiletý František Výborný načal svoji další trenérskou misi u hokejistů Sparty porážkou 2:3 v prodloužení na ledě mistrovské Komety. Zkušený kouč, který má pozvednout dosavadní mdlé výkony týmu v tomto extraligovém ročníku, netají po své obnovené premiéře na lavičce Pražanů s jedním bodem spokojenost.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér František Výborný při svém comebacku na střídačce Sparty.

Článek
Fotogalerie

Jsem za něj rád, protože Brno má mimořádně kvalitní mužstvo," tvrdí. Libuje si, že sparťané ukázali v bouřlivé kulise charakter. „Dokázali jsme dvakrát dohnat jednogólové manko," cení si Výborný. „Škoda jen, že jsme střetnutí nedovedli do nájezdů," lituje přece jen trochu.

Svoje mužstvo ale za předvedený výkon ve vyprodané brněnské aréně pochválil. „Rozhodně nebyl tak špatný, jak jsem kolem sebe při nástupu do funkce slýchal. Ale nějakých chyb jsme se pochopitelně dopustili, je samozřejmě na čem pracovat," má jasno.

Výborný prozradil, že byl před zápasem pořádně nervózní. „V noci jsem toho moc nenaspal," přiznává. Po několika střídáních ho však utkání odvěkých rivalů úplně pohltilo. „Emotivní způsob koučování je mi vlastní," usmívá se. Už v závěru první třetiny ze sebe shodil bundu a koučoval jen v tričku s krátkým rukávem. „To je můj dlouholetý zvyk. Zima mi rozhodně nebyla," culí se.

Připouští, že po návratu do Sparty musel zapracovat především na psychice hráčů. „Někteří měli po předchozích mizerných výsledcích hlavy hodně dole. A taky jsme zjednodušili hru. Pokud výkon z Brna dokážeme opakovat a ještě ho i vylepšit, nemuselo by to být špatné," myslí si Výborný, který v minulosti přivedl sparťany ke třem mistrovským titulům.

Michálek: Nečekal jsem, že budu tolik na ledě!

K vzestupu pražského týmu by měl přispět i obránce Zbyněk Michálek, který ve svém prvním utkání za Spartu patřil k nejvíce vytěžovaným hokejistům a připsal si asistenci na její druhý gól. „Ani jsem nečekal, že budu tolik na ledě. Měl jsem toho v závěru už plné zuby. Vždyť jsem půl roku nehrál žádný zápas," říká bek, který má na kontě osm set utkání v NHL a startoval na pěti světových šampionátech a dvou olympiádách. Českou extraligu však okusil ve čtyřiatřiceti letech úplně poprvé. „Jsem přesvědčený, že se budeme postupně zlepšovat. Já i Sparta," předpovídá.

Navzdory častým urážkám, které si museli sparťané od fanoušků Komety vyslechnout, si Michálek atmosféru v hale pochvaloval. „Byla naprosto parádní," má jasno.

Podle Výborného podal Michálek velmi dobrý výkon. „Jeho zkušenosti nám hrozně moc pomohou na ledě i v kabině. Je to velká posila," domnívá se staronový trenér Sparty.

Reklama

Související témata: