Hlavní obsah

Pomohla i Lašákova boží slova. Posila Liberce Janus pomohl zdolat Třinec

Liberec

Přijel den před utkáním, s Bílými Tygry gólman Jaroslav Janus jen jednou potrénoval a hned při první příležitosti se postavil do branky Liberce proti dosud druhému Třinci. A byla to vítězná premiéra! Novým parťákům pomohl k cenné výhře 5:3.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Jaroslav Janus.

Článek

„Jsem nadmíru spokojený. Hlavně s hrou týmu, kluci hráli jak z partesu. Se svou hrou budu spokojený možná až za pár dnů, svůj výkon musím určitě zlepšit, to je jasné," pověděl slovenský reprezentant, na něhož Oceláři vyslali celkem 23 střel a fanoušci už v polovině utkání skandovali jeho jméno.

„Podržel nás v některých kritických chvílích, hlavně v závěru," pochválil posilu kouč bílých šelem Filip Pešán, jehož tým se po výhře odlepil z posledního místa extraligové tabulky.

„Jaro je úžasný člověk, Janko Lašák ho ze srdce doporučil, to jsou pro mě boží slova, Jánkovi naprosto věřím. A bylo vidět, že už od čtvrtka, kdy Jaro přijel, vnesl do kabiny svěží slovenský vzduch. Jsem rád, že ho máme," usmíval se po triumfu liberecký kouč Filip Pešán.

„Janko Lašák mi volal, jaká je situace. Bylo to rychlé, sbalil jsme si věci, sedl do auta a jsem tu," připustil Janus konzultace s bývalým gólmanem Severočechů.

A svůj um předvedl ukázal například paradoxně při vlastní přesilové hře v 52. minutě, kdy krátce předtím Milan Mikulík snížil na 3:5 a liberecká defenziva mu dala krátce po třetí trefě další obrovskou příležitost ke vstřelení kontaktní branky.

Jaroslav Janus se přitom do branky postavil vůbec poprvé v sezoně! „Nebylo to jednoduché. Hlavně z toho důvodu, že jsem byl bez klubu skoro měsíc. Nebylo všechno ideální, ale myslím, že výhra s Třincem pomůže celému týmu, i mně osobně. Už jsme potřeboval nějaký zápas a jsem velmi rád, že jsem v Liberci," radoval se 28letý brankář, jenž naposledy působil ve Slovanu Bratislava, kde však v brance příležitost nedostal a vysvobození našel na severu Čech.

Slovanu už bylo dost!

„Už to neřeším, život jde dál a koukám jen dopředu. Slovanu už bylo dost, teď se možná podívám jen na jejich výsledky, jsem už v Liberci," poznamenal odchovanec prešovského hokeje, který v minulé sezóně v dresu Litvínova byl třetím nejúspěšnějším gólmanem extraligy v procentuální úspěšnosti zákroků (93,05%). Mimochodem lepší byl jen třinecký Šimon Hrubec (93,09%) a liberecký Roman Will (93,47%). Shodou okolností všichni aktéři pátečního duelu...

„Chtěli jsme doplnit brankářskou dvojici o zkušeného gólmana, protože sezóna pro nás není jednoduchá a nechtěli jsme jakoukoli chybou riskovat celou sezónu. Postavení gólmanů je fifty fifty a uvidíme, kdo bude chytat v neděli," vysvětlil posílení kádru Filip Pešán.

Chystá Liberec další změny v kádru? „Nějaká jednání probíhala, ale rozhodně nebudu vyndávat ze sestavy mladé hráče. Jestli se bude jednat o nějaké překvapení, bude to na úkor některého ze starších hráčů, ale zatím nic konkrétního nebo něco, co by se mělo dotáhnout během následujících dnů, nehrozí," uzavřel Pešán.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec